Milli Eğitim Bakanı Selçuk, AA Editör Masası toplantısında eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtlıyor ve değerlendirmelerde bulunuyor.
Bakan Selçuk, "Eğitim demokrasiyle çok yakından ilgili. Eğitimde güçlü bir beklenti varsa o zaman yerel seçimlerde bize destek olunması gerektiği çok açık" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrenciler için tüm derslerin yer aldığı video kütüphanesi oluşturulduğunu da açıkladı.
MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NDAN BİR MÜJDE DAHA: TÜM DERSLERE VİDEO KÜTÜPHANESİ
"Eğitim demokrasiyle çok yakından ilgili. Eğitimde güçlü bir beklenti varsa o zaman yerel seçimlerde bize destek olunması gerektiği çok açık.
Bakanlığımızın yapay zeka stratejisi bir ay içinde çıkacak. Bu strateji ile ilgili dijital altyapı kuruyoruz.
(Dershaneler) Okullarımızda bu ihtiyaç nasıl giderilir ile ilgili bir çalışmamız var, bu bitti. Mevcut okullarımızdaki destek kurslarının iyileştirilmesiyle ilgili çok yönlü bir modelleme çıkardık.
Tüm derslere ilişkin video kütüphanesi oluşturuyoruz. Çok yetkin öğretmenleri seçiyor, yıl boyunca var olan içerikleri sunmasını istiyoruz.
(Video kütüphanesi) Ücretsiz olarak, mobil olarak, bir IP tv üzerinden ya da başka yerden, bunun senaryoları hazırlandı. Bunu ortaöğretimin iyileştirilmesi meselesi olarak görüyoruz."
ELEKTRONİK ( VİDEO ) KÜTÜPHANE NEDİR?
MEB’in internet sitesinde yer alan bilgiye göre genel müdürlükçe hazırlanan "özel eğitim" ve "rehberlik" ile ilgili basılı yayınlar dijital ortama aktarıldı.
Çeşitli tarihlerde özel eğitim kurumlarındaki öğrenci, öğretmen ve diğer ilgililerin kullanımına sunulan ders kitabı, yardımcı ders kitabı, kaynak, kılavuz, seçki, katalog ve benzeri basılı materyaller elektronik kitap haline getirildi.
Dijital ortama aktarılan yayınlar, MEB’in internet sitesinde "Elektronik Kütüphane" adı altında yayımlandı.
ELEKTRONİK KÜTÜPHANEYE NEREDEN ERİŞİLİR?
Çalışmanın devamında daha sonra organizasyonlarda kullanılan afiş, broşür ve video gibi görsel malzemelere de "Elektronik Kütüphane"den erişilebilecek.
"Elektronik Kütüphane"ye http://orgm.meb.gov.tr/dosyalar/mas.html internet adresinden ulaşılabilecek.
ÖĞRETMENLİK MESLEK YASASI NEDİR?
Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili son dakika açıklaması merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Öğretmenlik Meslek Yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, yasa ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını duyurdu. Açıklamasında, “Eğitim demokrasiyle çok yakından ilgili. Eğitimde güçlü bir beklenti varsa o zaman yerel seçimlerde bize destek olunması gerektiği çok açık” cümlelerine yer verdi. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Öğretmenlik Meslek Yasası ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.
ÖĞRETMENLİK MESLEK YASASI HAKKINDA AÇIKLAMA
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğitim demokrasiyle çok yakından ilgili. Eğitimde güçlü bir beklenti varsa o zaman yerel seçimlerde bize destek olunması gerektiği çok açık." dedi.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Öğretmenlik Meslek Yasası ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.
Bakan Selçuk, "Bakanlığımızın yapay zeka stratejisi bir ay içinde çıkacak. Bu strateji ile ilgili dijital altyapı kuruyoruz." ifadelerini kullandı.
Hakimlik savcılık ordu personeli veya sağlık personeli bunların hepsinde meslek yasası var. DMK'ya göre bazı sınırlıklar olabiliyor. Birçok mevzuatta öğretmenlikle ilgili atıflar var ve karışmış. Bunların hepsini toplayıp, tek bir söylem oluşturmaya çalışıyoruz. Öğretmenlerin Statü ve itibarı güçlendirmemiz lazım. Öğretmenlerin kariyer basamakları konusunda eksiklikler var bunları gidermeye çalışıyoruz. Görevde yükselme, ödül, ceza gibi bir takım düzenlemeler bu meslek kanununda düzenlenecek. Bu konu yeni yasama dönemine kalabilir diye düşünüyoruz.
ÇOK YÖNLÜ MODELLEME
Dershaneler konusuna da değinen Selçuk, “Okullarımızda bu ihtiyaç nasıl giderilir ile ilgili bir çalışmamız var, bu bitti. Mevcut okullarımızdaki destek kurslarının iyileştirilmesiyle ilgili çok yönlü bir modelleme çıkardık.” ifadelerini kullandı.
Selçuk, “Tüm derslere ilişkin video kütüphanesi oluşturuyoruz. Çok yetkin öğretmenleri seçiyor, yıl boyunca var olan içerikleri sunmasını istiyoruz.” diye konuştu.
Uygulamanın ayrıntılarını anlatan Selçuk, "Ücretsiz olarak, mobil olarak, bir IP tv üzerinden ya da başka yerden, bunun senaryoları hazırlandı. Bunu ortaöğretimin iyileştirilmesi meselesi olarak görüyoruz." dedi.
OKULA BAŞLAMA YAŞI
Okula başlama yaşıyla ilgili konuşan Selçuk, “Çağ nüfuslarını net ayırabilelim diye 69 ayı önümüzdeki yıl gerçekleştirmiş olacağız.” şeklinde konuştu.
Selçuk, okul profili adlı çalışmanın 13 Mart'ta açıklanacağını ve kamuoyuna tanıtılacağını söyledi.
Çalışmanın ayrıntılarını paylaşan Selçuk, "Amaç hiçbir okulu birbiriyle yarıştırmak değil sadece kendi ilerlemeleri hususunda bir farkındalık oluşturmak. Bütün okullar iyi ya da kötü derken neye göre iyi ya da kötü, bunun akademik temelini kuruyoruz." dedi.