Palamut Pilaki nasıl yapılır? Palamut Pilaki tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Palamut Pilaki'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Palamut Pilaki ise merak konusu oldu. Palamut Pilaki nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Palamut Pilaki tarifi...

Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘Palamut Pilaki ’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler Palamut Pilaki nasıl pişirilir? Palamut Pilaki için hangi malzemeler gerekli? Palamut Pilaki nasıl pişirilir?' sorularını araştırmaya başladı. İşte Palamut Pilaki malzemeleri ve Palamut Pilaki tarifi...

PALAMUT PİLAKİ TARİFİ

Malzemeler:

Zeytinyağı
3 adet soğan
5 diş sarımsak
3 adet havuç
3 adet domates
3 adet orta boy patates
1 adet kök kereviz
3 defneyaprağı
2 tatlı kaşığı toz kimyon
2 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
1 demet maydanoz
3 – 5 bardak su
2 adet takoz kesilmiş palamut
2 adet limon

Yapılışı:

Havuçları küp küp kesin. Patatesleri küp küp kesip suda bekletin. Kerevizin kökünü küp küp kesip limonlu suda bekletin. Soğanları piyazlık doğrayın. Sarımsakları ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğrayın. Takoz palamutları tuzlu suda bekletin.

Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Önce soğan ve sarımsakları ilave edip pembeleşinceye kadar çevirin.

Daha sonra havucu ekleyip biraz döndürün. Domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu bırakıp karışım hafif suyunu çekmeye başlarken patates ve
kerevizleri ekleyin karıştırın. Defne yapraklarını, toz kimyon, şeker,tuz ve karabiber ile baharatlandırın. İyice karıştırın.

1 demet maydanozun bıçak ile yapraklarını sıyırın. Kalan sap kısmı iple bağlayın ve karışıma atın. Ardından suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve tüm sebzeler pişene kadar yarım saat orta ateşte pişirin.

Tencereyi ateşten aldıktan sonra içindeki sap maydanoz demetini ve defneyapraklarını çıkartın, karışımın yarısı kadarını bir fırın kabına yayın takoz palamut dilimlerini karışımın üzerine dizin. Tenceredeki karışımın kalanını da kenarlarına yayın.

Palamutların üzerlerini birer dilim limon ile örtün.

Balıkların üzerine zeytinyağı gezdirin.

Islatıp sıktığınız yağlı kağıdı fırın kabının üstüne tüm karışımı iyice saracak şekilde kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis edin.

Yemek Tarifleri Haberleri