Pantürkist ne demek, TDK'ya göre Pantürkist kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Hayatımızda, okuduğumuz kitaplarda ve dizilerde bazı değişik kelimeler duyarız. Pantürkist nadiren de olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Pantürkist ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Pantürkist kelimesinin anlamını en düzgün şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için düzenledik.

Sosyal yaşamın devinimi içinde birçok kelimeye maruz kalırız. Bazılarının anlamlarını bilirken bazılarını ilk kez duyduğumuz için akıllarımızda soru işareti belirir. Peki Pantürkist ne demek? Pantürkist TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte merak ettikleriniz ve daha fazlası.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi Pantürkist kelimesi. Peki Pantürkist ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre Pantürkist nedir, Pantürkist kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

PANTÜRKİST NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Pantürkist kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Pantürkist kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre Pantürkist kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Türkçü

Ne, Nedir Haberleri