Papatya Böreği Tarifi | Nasıl Yapılır?

Yapımı kolay ve çocuklarınızın, misafirlerinizin severek yiyeceği bir tarif papatya böreği.

Papatya böreği Malzemeleri

100 gr beyaz peynir veya çökelek

1 demet maydanoz

2 yumurta akı

1 yumurta sarısı

Susam

Çörek otu

10 yaprak milföy hamuru

Papatya böreğinin yapılışı

Milföy hamurlarını çözdürüp merdane ile hafifçe inceltelim çiçek şeklinde kurabiye kalıpları ile ve yaprak şeklindeki kalıplarla keselim.

Çiçek şeklindeki milföy hamurlarının üzerine peynirli karışımdan yayalım(yarısının üzerine).

Diğer milföy parçalarını üzerlerine kapatalım yaprak şeklindeki milföy parçacıklarının üzerine bıçakla derin bir çizgi yapalım üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 200 derece ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene kadar pişirelim

NOT: Arzuya göre çiçeklerin ortalarına şekilli olarak çörek otu ve susam serpelim, böylece papatya böreğimiz hazır, afiyet olsun…

Yemek Tarifleri Haberleri