Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘Paskalya Çöreği’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler Paskalya Çöreği '' nasıl pişirilir? Paskalya Çöreği için hangi malzemeler gerekli? Paskalya Çöreği nasıl pişirilir?' sorularını araştırmaya başladı. İşte Paskalya Çöreği malzemeleri ve Paskalya Çöreği tarifi...
PASKALYA ÇÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler:
Yarım büyük su bardağı ılık su
yarım büyük su bardağı ılık süt
yarım paket yaşmaya
yarım yemek kaşığı toz şeker (mayalanması için)
1 çay bardağı un (mayalanması için)
yarım büyük su bardağı toz şeker
yarım yemek kaşığı mahlep
2 küçük yumurta
125 gram tereyağ
aldığı kadar un (yaklaşık 3-4 büyük bardak )
Üzerine sürmek için;
1 yumurta sarısı
1 tutam pudra şekeri
bir miktar fındık ya da badem kırığı
Yapılışı:
Öncelikle ılık suyun içinde mayayı şekeri eritip 10 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.10 dakika sonra içine ılık sütü ve 1 çay bardağı unu ilave edip biraz çırpıp ağzını kapatıp yaklaşık 15 dakika daha mayalanmaya bırakıyoruz.Bir kasenin içinde yumurtayı yarım büyük su bardağı şekerle çırpıp mayanın içine ilave ediyoruz ve sırayla eritip ılımış olan tereyağımızı mahlebimizi de ilave ettikten sonra biraz daha karıştırıp unu eleyerek ilave ediyoruz.Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edip ağzını kapatıp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.Ve mayalanan hamuru büyük çörekleriniz olsun istiyorsanız 15 eşit parçaya küçük istiyorsanız 30 eşit parçaya bölüyoruz.Saç örgüsü yapmak için 3 eşit parça hamuru uzunlamasına yuvarlıyoruz.
Ve şekil verdikten sonra tepsiye aralıklarla dizip tekrar yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz ve üzerine yumurta sarısını sürüp fındık kırıklarını serpip önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun