Bugün sizlerle Paskalya Çöreği nasıl hazırlanır, Paskalya Çöreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Paskalya Çöreği için Malzemeler:
8 bardak un 6 adet yumurta 1 bardak şeker 2 çay kaşığı mahlep 1 çay kaşığı bira mayası 5 kaşık sıvıyağ 2 bardak ılık su tuz
Paskalya Çöreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Unun ortasını açın ılık suda erittiğiniz bira mayasıyla hamur yapıp 30 dk dinlendirin. 5 yumurtayı şekerle çırpın iyice erisin. Buraya sıvıyağı mahlebi ve tuzu karıştırın. Bu karışımı da hamura yedirip 2 saat daha dinlendirin. Hamuru 6 parçaya bölün. Bu parçaları da 3er parçaya ayırın. Toplam 18 parça elinizde olacak. Bu parçaları 20 cm uzunluğunda şeritler haline getirin. Her 3 rulodan saç örgüsü yapın. Yağlı tepsiye dizip kalan yumurtayı üzerlerine sürün 150 derecede yarım saat pişirin.