Paskalya Çöreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Paskalya Çöreği Nasıl Yapılır?

Paskalya Çöreği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Paskalya Çöreği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Paskalya Çöreği nasıl hazırlanır, Paskalya Çöreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Paskalya Çöreği için Malzemeler:

8  bardak un 6  adet yumurta 1  bardak şeker 2  çay kaşığı mahlep 1  çay kaşığı bira mayası 5  kaşık sıvıyağ 2  bardak ılık su tuz

Paskalya Çöreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Unun ortasını açın ılık suda erittiğiniz bira mayasıyla hamur yapıp 30  dk dinlendirin. 5 yumurtayı şekerle çırpın iyice erisin. Buraya sıvıyağı mahlebi ve tuzu karıştırın. Bu karışımı da hamura yedirip 2 saat daha dinlendirin. Hamuru 6 parçaya bölün. Bu parçaları da 3er parçaya ayırın. Toplam 18 parça elinizde olacak. Bu parçaları 20 cm uzunluğunda şeritler haline getirin. Her 3 rulodan saç örgüsü yapın. Yağlı tepsiye dizip kalan yumurtayı üzerlerine sürün 150  derecede yarım saat pişirin.

Yemek Tarifleri Haberleri