Mesleğin Bilgileri
Meslek Kodu : 7511.23
Meslek Adı : Pastırma Presleme İşçisi
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Alt Ana Grubu : Gıda İşleme, Ağaç İşleri, Giyim Eşyası Ve Diğer Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Grubu : Gıda İşleme Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Birim Grubu : Kasaplar, Balık Satıcıları Ve Benzer Gıda Hazırlama İşlerinde Çalışanlar
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Özelliklerine göre ayrılmış olan pastırmalık etleri çemenleme aşamasından önce pres makineleeri ile uygun basınçla presleyen kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Pastırma Presleme İşçisi; İşletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Presleme aşamasına gelen pastırmalık etleri pres makinesinde usulüne uygun bir şekilde istiflemek.
b) Pres makinesini çalıştırmak ısınmasını sağlamak,
c) İstiflenen pastırmalık etleri uygun basınç ve sürede pres altında bekletmek.
d) Preslenen pastırmalık etleri pres makinesinden almak
e) Çemenleme ünitesine uygun araçlarla sevkini sağlamak,
f) Departmanındaki makine, cihaz ve donanımların bakım ve basit onarımlarını yapmak,
g) Temizlik ve hijyen kurallarına uymak, görev ve işlemleri yerine getirmek.
Pastırma Presleme İşçisi Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Elektrik malzemesi montaj işçisi mesleği için “9329.29” kod olarak kullanılır iken Makas Tamircisi (Motorlu Taşıt)mesleği için “7231.21” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Pastırma Presleme İşçisi Meslek Kodu “7511.23” olarak belirlenmiştir.
Pastırma Presleme İşçisi İş İlanlarına ulaşmak için tıklayınız