Patates Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

Patates Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Patates Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Patates Çorbası nasıl hazırlanır, Patates Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Patates Çorbası için Malzemeler:

4 adet patates 1 adet soğan 1 kaşık margarin 8 bardak et suyu 1 bardak su Terbiyesi: 3 adet yumurta sarısı 1,5 kaşık margarin 1 kaşık un tuz

Patates Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Yağı eritip soğanı kavurun, ardından minik doğradığınız patatesleri katın, 1 bardak suyu ekleyin bu şekil ½ saat pişirin. Patatesler yumuşayınca et suyunu, tuzu ve biberi katın kaynamaya bırakın. Terbiyesini hazırlayın: ayrı bir kap içinde yağı kızdırıp unu kavurun, rengi dönünce ocaktan alıp yumurta sarılarını ve 1kepçe çorba suyundan ekleyin. Topaklanmaması için hızlıca karıştırın ve bu karışımı çorbaya gezdirin. 1taşım daha kaynatarak ocaktan alın.

Patates Çorbası 2.tarif

Patates Çorbası için Malzemeler:

3 adet patates 1 adet soğan 1 adet yumurta 1fincan süt 5 bardak su sıvıyağ tuz

Patates Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Et suyunu hazırlayın, sebzeleri doğrayın. Bir tencere içinde yağda soğan ve unu kavurun üzerine et suyunu ilave edin. Minik doğradığınız patatesleri de katıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayınca yumurta sarısı ve sütü çırpıp çorbaya karıştırın ve bir taşım daha kaynatarak servise sunun.

Patates Çorbası 3. tarif

Patates Çorbası için Malzemeler:

3 adet patates, 1 adet iri soğan, 1,5  kaşık margarin, 2 kaşık un, 1 adet yumurta, 1 bardak süt, 10 bardak et suyu, tuz, kırmızı pul biber

Patates Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Hazırlanışı: Soğan ve patatesleri rendeleyin. Et suyunu hazırlayın. Bir tencere içinde yağı eritin soğanı kavurun. Unu ekleyip kavurmaya devam edin. Rengi dönünce patatesi ve et suyunu koyun, kaynasın. Yumurta sarısı ile sütü çırpın, pişen çorbaya ekleyin. 5 dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Küçük bir tavada az miktar yağ eritin ve kırmızı biber serpin. Bunu da çorbaya katıp bekletmeden servis edin.

Patates Çorbası  4. tarif

Patates Çorbası için Malzemeler:

5  adet orta boy patates 2  adet havuç 1 baş soğan Yarım demet maydanoz 1 çay fincanı un Yeterine tuz-biber 1  adet dolmalık ya da çarliston biber 2 yemek kaşığı margarin veya 1 çay bardağı sıvıyağ

Patates Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Yağ (margarin) tencerede hafifçe eritilir. Yıkanıp küp küp doğranmış patates, havuç, ince doğranmış soğan ve biber yağa atılarak 2-3 dakika çevrilir. Üzerine 6-7  bardak su ilave edilir. Hafifçe bulamaç haline getirilen un ilave edilir ve kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra yeterince tuz, biber, ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. Hafifçe koyulaşınca ateşten alınır. Sıcak olarak servis yapılır.

Patates Çorbası 5. tarif

Patates Çorbası için Malzemeler:

3 ad patates 1 ad soğan 1 yemek kaşığı margarin 1 su bardağı sıcak süt 5 su bardağı et suyu 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz

Patates Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyuyoruz çatalla ezip diğer taraftan tencerede sıvıyağı kızdırıp ince ince doğradığımız soğanı hafif kavuruyoruz üzerine püre haline gelen patatesleri ve sütü ekleyerek 5  dk karıştırıyoruz. Çorbaya suyuda ilave edip kaynayana kadar karıştırıp kısık ateşte 5  dk pişiriyoruz. Tavada tereyağını eritip çorbaya ekliyoruz. Servis Önerisi: Pulbiber, kırmızıbiber, karabiber ile servis edebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri