Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün '' Patlıcan Kebabı '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Patlıcan Kebabı ise merak konusu oldu. Patlıcan Kebabı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Patlıcan Kebabı İşte tarifi...
MALZEMELER
Patlıcan Kebabı Malzemeleri
6 – 7 adet patlıcan
800 gr. orta yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan – rende
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kuru kekik
Pul biber
3 yemek kaşığı tereyağı – erimiş
Üzeri için Malzemeler
2 adet domates
5 adet yeşil biber
1 baş sarımsak
PATLICAN KEBABI YAPILIŞI
Bir kapta kıyma, rende soğan, tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biberi karıştırın. Harçtan cevizden biraz büyük parçalar koparın. Yuvarlayarak hafif yassı köfteler elde edin.
Patlıcanları soymadan iki parmak kalınlığında dilimleyin. Yuvarlak fırın kabına hazırladığınız köfteleri ve kestiğiniz patlıcanları, bir köfte, bir patlıcan olacak şekilde sıralayın. Erittiğiniz tereyağını köfte ve patlıcanların üzerine gezdirin. Domatesleri dörde bölün ve fırın kabınızın ortasında boş kalan bölüme yerleştirin. Üzerine biberleri ve ortadan ikiye böldüğünüz 1 baş sarımsağı ekleyin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kapalı şekilde 40 dakika pişirin. Ardından üzerini açıp 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis edin.