Patlıcanlı yufka topu nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta patlıcanlı yufka topu

Patlıcanlı yufka topu malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Patlıcanlı yufka topu nasıl yapılır? İşte tarifi..

Gelinim Mutfakta'da gelinler Patlıcanlı yufka topu  yapacak. Gelinlerin yapacağı Patlıcanlı yufka topu ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 5 Mayıs Salı Patlıcanlı yufka topu  yemeği tarifi...

PATLICANLI YUFKA TOPU TARİFİ

  • 1 kilo yufka

Yufkaları ıslatmak için yapılacak harç için;

  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

İç Harcı için;

  • 1 kilo çok minik doğranmış patlıcan
  • 1 adet minik doğranmış kuru soğan
  • 8-10 adet minik doğranmış biber (acı tercih ederseniz daha leziz oluyor)
  • 4 adet minik doğranmış domates
  • 4 diş minik doğranmış sarımsak
  • Sıvı yağ (miktarı size bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Patlıcanlı yufka topu Tarifi Yapılışı

İlk önce börek içimizi kavuralım.
Sırasıyla soğan, patlıcan biber, domates, sarımsak eklenerek güzelce kavrulur.
Ocaktan almaya yakın baharatları atılarak soğumaya bırakılır.
Daha sonra yufkaları ıslatmak için gerekli malzemeler güzelce çırpılır.
Hazır yufkamız tezgaha serilir.
Üzerine yufkayı ıslatmak için yapmış olduğumuz karışım güzelce dökülür ve yayılır.
Daha sonra bir yufka daha alınır ve üzerine örtülür. Bu yufkanın üzeri ıslatılmaz.
Yufka 8 parçaya ayrılır (sigara böreği yaptığımız gibi) her parçaya iç harcımız konur ve sarılır sarılan börekler fırın tepsisine dizilir.
En üzerine yine yufkayı ıslatmak için yaptığımız harçtan sürülür.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Yemek Tarifleri Haberleri