Bugün sizlerle Pazılı Çorba nasıl hazırlanır, Pazılı Çorba yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Pazılı Çorba için Malzemeler:
1 bardak yeşil mercimek, 1 adet patates, 2 havuç, 3 diş sarımsak, yarım demet pazı, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber
Pazılı Çorba Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Mercimeği yıkayıp suda haşlayın. Pazının saplarını ince doğrayın. Patatesleri ve havucu iri rendeleyin. Zeytinyağını tencerede kızdırın. Patatesleri, havucu, mercimeği, sarımsakları koyun. Üzerine 6 su bardağı su eleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sonra robotta püre yapın. Baharatları ekleyin ve biraz daha kaynatın. İsterseniz su ekleyebilirsiniz.
Perusari çorbası için Malzemeler:
1/2 yağsız kıyma havuç patates 1 yumurta pirinç et suyu veya 1 tablet et su 1 adet soğan, tuz karabiber
Perusari çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Kıymanın içine soğan rendeleyin. Tuz, 1 avuç pirinç ve yumurtanın akı koyarak karıştırın. Fındık büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayın ve unlu tepsiye dizin. Tencereye 2 kaşık margarin, rendelenmiş havuç ve patates koyup kaynamaya bırakın. Tuzu ve et su tableti de atın. Sebzeler iyice haşlandıktan sonra köfteleri atın ve köfteler pişinceye kadar kaynatın.Biraz suluca bırakın, altını kapadıktan sonra yumurtanın sarısı ve 1/2 limon suyu ile terbiye yapın. Sıcak servis yapın.