Pendik Belediyesi'nden kadın emeğine değer

Pendikli kadınların elinden çıkan sanat ürünleri “El Emeğim Göz Nurum” Fuarıyla satışa sunuldu. 26 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında Pendik Sahil Etkinlik Alanı’nda yer alan fuar, 70’ten fazla kadına el emeğini değerlendirme şansı sağladı.

Pendik Belediyesi, ilçe sınırları içinde el sanatlarıyla uğraşan kadınların emeklerini hem sergileme hem de ekonomik kazanca çevirebilmeleri amacıyla fırsatlar sunmaya devam ediyor. Pendik Kent Konseyi işbirliğinde mart ayında  “Kadın Emeğine Saygı Fuarı”  açan Pendik Belediyesi, bu kez de “El Emeğim Göz Nurum” Fuarıyla yine üreten kadınları bir araya getirdi. Çeşitli kurslara katılarak veya bireysel olarak kendilerini geliştiren kadınlar, ürettikleri birbirinden renkli ve değerli eserlerini burada meraklılarıyla buluşturdu.

El emeği eserler veren tüm kadınlara açık olan fuarda kayıt süresi içinde başvurusunu yaparak katılım hakkı kazananlara ücretsiz stant tahsis edildi.  70 stantta takılardan çantalara, cam süslerden çiçeklere kadar tamamen el yapımı eserler yer alıyor.  12.00-24.00 saatleri arasında  açık olan fuarı gezmek ve alışveriş yapmak isteyenler, çay ve dondurma keyfi de yapabiliyor.

Hobi olarak yapan da var, ihracat yapan da

Fuara katılanlar arasında çeşitli el sanatları kurslarına devam edip küçük çaplı üretim yapanlar da var,  takı tasarımıyla başladığı işini marka haline getirip ihracat yapanlar da.İki yıl İSMEK kursuna giderek nikâh şekeri ve süsleme üzerine eğitim alan Münire Kara,  kokulu taşlardan yaptığı süsleri sergilediği standında “İlk kez ürettiklerimi böyle topluca satışa sunma şansı buldum.” derken bir diğer stantta Armağan Yağmur’un takı, gümüş ve kumaş boyama eserlerini sergilerken duyduğu heyecan gözlerinden okunuyor.  “İltihaplı romatizma nedeniyle uzun süredir tedavi görüyorum. Çok kötü evrelerden geçtim; ama ürettikçe mutlu oluyorum. Seri olarak olmasa da siparişle satış yapıyorum. Böyle bir fuarın açılması beni çok mutlu etti.” diyor, Armağan Yağmur.

Ürettiği takıları marka haline getiren ve ihraç ettiğini belirten Ferhan Usta Ucun ise “7 yıldır profesyonel olarak takı tasarımı yapıyorum. Yarı değerli taşlardan ürettiğimiz takılar büyük moda sitelerinde kendi markamızla satılıyor. Aynı zamanda yüzde 40’ını da Avrupa ve ABD’ye satıyorum.  Fuar bizim için çok önemli; çünkü müşterilerle etkileşimimizi sağlıyor.” şeklinde konuşuyor.  Safiye Cerrahoğlu ise Pendik Belediyesinin Cam Füzyon Kursuna 2 dönem giderek birbirinden renkli cam eserler meydana getirmiş. Özellikle soda ve atık şişelerini fırında çökerterek yaptığı duvar süsleri görülmeye değer.

Yerel Haberleri