“Dijital Devrim, Milli Teknoloji” sloganıyla Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde İlçe Protokolünün ve tüm belediye personelinin katıldığı bir lansman toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, 2009 yılından itibaren belediyecilik hizmetlerinde dijital devrim gerçekleştirdiklerini ve her yıl bu konuda yeni yatırımlar yaptıklarını belirterek “Bugün gelinen noktada artık Milli Yazılım PARDUS’u kullanıyor ve yerli teknolojiye öncelik veriyoruz. Dünyadaki en büyük şirketlerin yazılımlarını kullanmak yerine milli ve yerli yazılımları kullanmak, ülkemizi teknolojide dışa bağımlılıktan kurtaracak ve gelecekte bizi çok daha avantajlı duruma getirecek. Bu yüzden geçiş sürecindeki zorluklarına rağmen biz tüm belediye işlemlerinde milli yazılımı kullanmaya başladık. Diğer yerel yönetimlere de bu konuda destek vermeye devam ediyoruz.” dedi.
TÜRKÇE'YE DAHA UYUMLU F KLAVYE KULLANILACAK
Pendik Belediyesinin milli yazılım ve yerli teknoloji kullanma konusunda uzun soluklu bir yol kat ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: “Biz bugün 2018’i yaşarken daha 1990’larda bulunan kurumların olduğunun da farkındayız. Türkiye’deki bütün belediyeler için rol model olmak, Türkiye’nin geleceği için bir adım önde olmak sorumluluğunu almak zorundayız.” dedi. Başkan Şahin, ayrıca belediyedeki bilgisayarlarda artık Q Klavye’nin yerine Türkçe’ye çok daha uyumlu F Klavye kullanılma kararı alındığını da dile getirdi.
YERLİ ÜRÜNLERE ÖNCELİK
Bilim ve teknolojide ülkemizin dışa bağımlılığını azaltmak için teknolojik ürün kullanımında milli ve yerli üretimlerin tercih edildiğini belirten Başkan Şahin: “Kurumumuzda kullandığımız makine, teçhizat ve ürün alımlarında yerli ürün ve markalara öncelik veriyoruz.” dedi.
"PENDİK BELEDİYESİ TEKNOLOJİDE GELECEĞİ KULLANIYOR"
Tüm belediye personelinin katılımıyla düzenlenen lansman toplantısında Mandıra Filozofu karakteriyle ünlenen Müfit Can Saçıntı da sahne alarak stand up gösterisi yaptı. “Aslında gelecek bize gelmiyor, biz ona gidiyoruz.” diyen sanatçı, “Kim daha iyi hazırlanırsa o daha üstün olacak. Pendik Belediyesi de bu konuda çok iyi hazırlanıyor. Teknolojide diğer belediyelerin yıllarca daha önünde. Belki ben de gelecekte Pendik’e yerleşirim, gelecek bana da iyi gelir.” diyerek sahnede Pendik Belediyesi personeli önünde saygıyla eğildi.
DİJİTAL DEVRİMDE 2017 RAKAMLARI
E-Belediye Üzerinden 5,5 Milyon İşlem
E-Devlet Üzerinden 213 Bin Ziyaretçi
Panoramik Kent Rehberinden faydalanan 42 Bin Ziyaretçi
10 Wi-Fi noktasından aylık 4 bin 500 kişi faydalandı.
Çözüm Merkezi 130 bin başvuruyu takip etti.
Sosyal Medyada Ayda 4 Milyon Kişiye Erişim
NELER YAPILDI?
Dijital Arşiv (2009)
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Sertifikası Alan İlk Belediye (2010)
E-İmza ve Elektronik Belge Yönetim Sistemi (2012)
E-Devlet Entegrasyonu (2012)
Dijital İş Süreçleri (2016)
Milli Yazılım PARDUS (2016)