Pesto Soslu Sarma Tavuk Bonfile nasıl yapılır? Pesto Soslu Sarma Tavuk Bonfile tarifi..

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün '' Pesto Soslu Sarma Tavuk Bonfile'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Pesto Soslu Sarma Tavuk Bonfile ise merak konusu oldu. Pesto Soslu Sarma Tavuk Bonfile nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Pesto Soslu Sarma Tavuk Bonfile İşte tarifi...

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün '' Pesto Soslu Sarma Tavuk Bonfile'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Pesto Soslu Sarma Tavuk Bonfile ise merak konusu oldu. Pesto Soslu Sarma Tavuk Bonfile nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Pesto Soslu Sarma Tavuk Bonfile İşte tarifi...

MALZEMELER

Pesto Soslu Bonfile Sarma Tarifi İçin Malzemeler

    500 gr. bonfile

Pesto Sos için Malzemeler;

    1 bağ fesleğen
    3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    4 yemek kaşğı toz parmesan peyniri
    2 diş sarımsak
    ½ su bardağı zeytinyağı
    1 tutam tuz
    1 tutam karabiber

Arası için Malzemeler;

    2 su bardağı rende kaşar peyniri

Tabanı için Malzemeler;

    1 adet tırnak pide
    4-5 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
    1 tutam toz sarımsak
    1 tutam karabiber
    1 tutam toz kırmızı biber
    1 tutam kimyon
    1 tutam tuz

Pesto Soslu Bonfile Sarma Tarifi Yapılışı

    Bonfilenizi 7 parça olacak şekilde dilimleyin ve streç film ya da buzdolabı poşeti arasında bir et döveceği yardımı ile iyice inceltin.
    Pesto sos için olan tüm malzemeleri bir mutfak robotuna koyun ve tamamen parçalanıp sürülebilir kıvamda bir sos olana kadar çekin.
    Döverek incelttiğiniz bonfilenin üzerine bu hazırladığınız pesto sostan sürün.
    Uç kısmına uzunlamasına rende kaşar peynir koyun ve kaşar peynir koyduğunuz taraftan sararak rulolar oluşturun. Tüm bonfilelere aynı işlemi uygulayın.
    Tırnak pideleri küp küp dilimleyin. Bir sos tenceresinde tere yağını eritin, tüm baharatları bu tere yağına ekleyip karıştırın.
    Yağın yarısını pidelerin üzerine gezdirip karıştırın ve bu yağlı pideleri fırın kabınızın tabanına koyun.
    Pidelerin üzerine sardığınız bonfileleri tek sıra olacak şekilde dizin.
    Üzerlerine kalan baharatlı tere yağını gezdirin ve daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirip servis edin.
    Ben çok iyi pişmiş sevdiğim için pişirme süresini biraz daha artırdım. Siz kendi zevkinize gire ayarlaya bilirsiniz

Yemek Tarifleri Haberleri