Bugün sizlerle Peynirli Gözleme nasıl hazırlanır, Peynirli Gözleme yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Peynirli Gözleme için Malzemeler:
1 su bardağı beyaz peynir rendesi 5 adet yumurta 1/2 kg un 1/2 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı süt tuz
Peynirli Gözleme Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Peynir haricindeki diğer malzemeleri kanştırıp yumuşakca yoğurun, 5 eşit parçaya bölüp her birini, ayrı ayrı mantı hamuru kalınlığında açın. Rendelenmiş peyniri serpip, onar santim ara ile şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritleri bir uçlanndan yuvarlayarak rulo yapın, üzerine hafifçe bastırıp buzdoIabında dinlenmeye bırakın. Daha sonra pasta tabağı büyüklüğünde açıp teflon tavada az yağ ile kızartın.
Peynirli Gözleme 2. tarifi
Peynirli Gözleme için Malzemeler:
3 bardak un 2 adet yumurta 1 çay bardağı süt 2dilim beyaz peynir 3 kaşık tereyağı dereotu tuz
Peynirli Gözleme Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Unu eleyerek ortasını açın içine: yumurta, süt, ezilmiş peynir, kıyılmış dereotu ve tuz katıp yoğurun. Tereyağını eritin, hazırladığınız karışımdan kaşık kaşık tavaya dökerek önlü arkalı kızartın.
Peynirli Gözleme 3. tarif
Peynirli Gözleme için Malzemeler:
2 adet yufka 150 gr beyaz peynir 1 adet soğan 2 kaşık sıvıyağ maydanoz tuz karabiber
Peynirli Gözleme Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Peyniri bir kap içinde ufalayın, soğanı çok ince piyazlık doğrayın. doğradığınız soğanı az yağda ölene kadar sote edin, kıyılmış maydanoz ile beraber peynir kabına ilave ederek karıştırın. Üzerlerine az tuz ve karabiber serpin. Yufkaları ortadan iki eşit parçaya ayırın; yufka parçasının bir kanadına ılınan peynirli harcı yayın ve diğer kanadıyla üzerini kapatın. uçlarına iyice bastırın yapışsınlar. Isıttığınız bir tava ya da sac üzerinde yufkaları çift taraflı pişirin.(arzu ederseniz soğansızda yapabilirsiniz)
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!