Bugün sizlerle Peynirli Pide nasıl hazırlanır, Peynirli Pide yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Peynirli Pide için Malzemeler:
1 bardak un 2 adet yumurta 4dilim beyaz peynir 1tutam maydanoz 1 çay bardağı yoğurt 2çay kaşığı kabartma tozu sıvıyağ tuz
Peynirli Pide Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Unu eleyip ortasını açın içine 1yumurta, 3 kaşık sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu ve tuz katıp yoğurun ve yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp onları da merdane ile açın. Peyniri ezip kıyılmış dereotu ile karıştırın; bunu da açtığınız hamurların ortalarına paylaştırın. Ardından hamuru iki kenarından tutup ortada birleştirin. Bastırılan taraf üstte olmak üzere yağlı tepsiye dizin. Kalan yumurtayı bir kapta çırpın ve pidelerin üzerine sürün. 170derecede kızarana kadar pişirin sıcak olarak servis edin.
Peynirli Pide 2. tarif
Peynirli Pide için Malzemeler:
4 bardak un 1 paket kuru maya alabildiği kadar su 300 gr. küflü peynir 1 adet soğan 1 tutam maydanoz Tereyağı 1 tatlı k. tuz
Peynirli Pide Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bir kap içine elenmiş unu koyun az tuz ile karıştırıp ortasını açın, buraya kuru maya dökün. Mayanın üzerine ılık su ilave edin, yavaşça karıştırarak eritin. Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun. Bundan 7 beze çıkartın ve merdane ile orta boyda açın. İç harcı için bir kap içinde küflü peyniri, ince doğranmış soğanı ve kıyılmış maydanozu karıştırın, harmanlansın. Bezelerin içine peynirli iç harçtan pay edin. Pidenin uçlarını ıslatın ve kenarlarını kapatın. (kayık şeklini alsınlar) ardından bunları yağlanmış tepsiye dizin ve 30dk dinlenmeye bırakın. Mayası gelince 250derecelik fırında 20dk pişirin. Fırından çıkartır çıkartmaz orta kısmına tereyağı parçacıkları koyun erisin, sıcak olarak servis edin.
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!