Peynirli Sufle tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Peynirli Sufle Nasıl Yapılır?

Peynirli Sufle nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Sufle Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Peynirli Sufle nasıl hazırlanır, Peynirli Sufle yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Peynirli Sufle için Malzemeler:


100  gr rendelenmiş kaşar peyniri 1 tutam toz muskat 50  gr dil peyniri 100  gr margarin 100  gr un 4 yumurta 2  bardak süt tuz, karabiber


Peynirli Sufle Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Derin bir kalıbı yağlayıp, üzerine bir  kaşık un serpin.Unun kabın her yerine eşit biçimde dağılmasını sağlayın. Diğer yanda kalan unu yağda sarartıp, içine süt dökün. Pütürler yok olana dek ezin ve muhallebi kıvamında pişirin. İçine tuz ve muskatı karıştırın. Ateşten alınca yine karıştırarak rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Beşamel ılındığında karıştırarak yumurta sarılarını teker teker ve her defasında yumurtayı yedirerek ilave edin. Yeteri kadar tuz ve karabiber serpin. Diğer bir kapta yumurtaların aklarını bir tutam tuzla iyice çırparak kar haline getirin. Beşamelli karışıma azar azar ilave edip, kalıba boşaltın. Üzerine küçük parçalara ve ince dilimlere doğranmış dil peynirini serptikten sonra kalıbı 170 dereceye ayarladığınız fırına koyun. 20-25 dakika kadar pişirin. Bu sürenin sonunda fırının ısısını arttırın. 5-6 dakika sonra en kızgın konuma getirin. 10 dakika sonra yemeği fırından alın. Kabarıklığının sönmemesi için kalıbı fırından çıkarır çıkarmaz servis yapın.

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

Yemek Tarifleri Haberleri