Piliç etli pirinç çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Piliç etli pirinç çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Piliç etli pirinç çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Piliç etli pirinç çorbası nasıl hazırlanır, Piliç etli pirinç çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Piliç etli pirinç çorbası için Malzemeler:

(6 kişilik) 2  bardak haşlanmış Amerikan pirinci 1 orta boy kereviz 2 orta boy havuç Yarım demet maydanoz 10  bardak tavuk suyu 2 yemek kaşığı limon suyu Karabiber Kuru kekik yaprağı Defne yaprağı Garnitür için dilimlenmiş limon

Piliç etli pirinç çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Tavuk suyu, doğranmış soğan, kereviz, havuç, maydanoz, biber, kekik ve defne yaprağını kapaklı bir tavaya koyun. Kaynayıncaya kadar pişirin. Bir iki defa karıştırıp ateşin altını kısın. Ağzı açık olarak 10-15 dakika kaynatın. Küp şeklinde doğradığınız tavuk etini ilave edin ve 5-10 dakika daha kaynatın. Ocağı kapadıktan sonra limon suyu ilave ederek karıştırın. Dilimlenmiş limon ile servis yapın.

Yemek Tarifleri Haberleri