Bugün sizlerle Pırasa Çorbası nasıl hazırlanır, Pırasa Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Pırasa Çorbası için Malzemeler:
1 kg pırasa, yeşil kısmı 1 kahve fincanı pirinç 1 çorba kaşığı salça 1 adet küçük patates 1 adet küçük soğan 1 adet küçük havuç 2 çorba kaşığı un 1 yemek kaşığı yağ 1 adet yumurta et suyu veya su maydanoz limon tuz
Pırasa Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Soğanları rendeleyip, yağla birlikte kavrun ve içine salça ilave edin. Çok ince doğranmış pırasa, havuç rendesi, patates ve yeteri kadar etsuyu veya suyu katın. Kaynayınca pirinç ilave edin ve pişmeye bırakın. Pişince bir adet yumurta, iki kaşık un ve limonla çırpıp, çorbaya katın ve ateşin altını kapatın. Ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.
Pırasa Çorbası 2. tarif
Pırasa Çorbası için Malzemeler:
500 gr pırasa 1 adet soğan 6 bardak et suyu 3 kaşık un 1 adet yumurta sarısı ½ limon yağ, tuz
Pırasa Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Pırasa ve Soğanı ince ince kıyın, et suyunu hazırlayın. Bir tencere içinde yağ kızdırın; soğan, pırasa ve unu kavurun. Suyunu ve tuzunu ayarlayarak kaynamaya bırakın. Yumurta sarısı limon ve tuzu çırpın, sebzeler yumuşayınca ağır ağır yemeğe ilave edin.
Pırasa Çorbası 3. tarif
Pırasa Çorbası için Malzemeler:
1 baş soğan 250 gr pırasa 1 adet yumurta 1/2 adet limon 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı yağ 3 su bardağı et suyu tuz 4 Kişilik
Pırasa Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Pırasaları kibrit çöpü boyunda ince ince kıyın. Bir kapta kıyılmış soğan,un ve pırasayı kavurun. Et suyunu katıp kaynatmaya devam edin. Yumurta, limonu ve tuzu çırpın ve çorbaya ilave edin. Sıcak sıcak servis yapın.
Pırasa çorbası 4. tarif
Pırasa çorbası için Malzemeler:
500 gr pırasa 250 gr dana gulaş 1 baş soğan tuz karabiber limon 1 fincan sıvı yağ 1/2 bardak şehriye 2 litre su
Pırasa çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Soğanları küp şeklinde doğrayın ve çok az sıvı yağ ile soğanları ve eti kavurun. Etler ve soğanlar hafif pişince halka halka doğranmış pırasaları içine atıp biraz daha kavurun ve suyunu dökün. Su kaynayınca içine yarım bardak şehriyeyi boşaltın ve şehriyeler pişince limonunu ve karabiberini atıp çok az daha pişirin.