Pırasalı Pide Kavala nasıl yapılır? Tarifi, hazırlanışı, malzemeleri

Pırasalı Pide Kavala Usülü nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Pırasalı Pide Kavala Usülü Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Pırasalı Pide Kavala Usülü nasıl hazırlanır, Pırasalı Pide Kavala Usülü yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

PIRASALI PİDE (KAVALA USULÜ KIYMALI) için Malzemeler:

HAMUR İÇİN 1 Kilo Un 20 Gram Yaş Veya Toz maya 1 Tatlı Kaşığı Tuz (+) (-) -- Yeter Miktarda Su İÇ MALZEMELER 1 Kilo Pırasa 100  GR Taze Soğan 200 Gram kıyma 1 Yemek Kaşığı Tuzsuz Salca 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 1 Tatlı kaşığı Karabiber (+) (-) 1 Tatlı Kaşığı Tuz (+) (-) 1 Fincan Su -- İstenilen Miktarda Toz veya Yeşil Acı Biber

PIRASALI PİDE (KAVALA USULÜ KIYMALI) Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Zaman kazanmak için tarifi sırasıyla yapalım. 1 Kilo Un, 20 Gram Yaş Veya Toz maya, 1 Tatlı Kaşığı Tuz, Yeter Miktarda Suyla hamurumuzu kulak memesi kıvamında yoğuralım ve kabarması için Yaklaşık 40 dakika bekleyelim, veya Fırından hazır mayalanmış 3 ekmek hamurunu fırından da alabilirsiniz. 1 KG pırasayı ve soğanları kabuklarından temizleyip, önce uzunlamasına, sonra enlemesine ince ince keselim, ve kenarda bekletelim. ( yaklaşık 700-800 gram kalacaktır ) (Kesilen pırasaları ve soğanları çok rahat alacak derin bir tencereye) Sadece 200 gram kıyma, 1 Yemek Kaşığı Tuzsuz Salca, 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ, 1 Tatlı kaşığı Karabiber, 1 Tatlı Kaşığı Tuz ve 1 Fincan Su koyarak, bu karışımı suyunu çekinceye kadar sote edelim, (Ama ASLA kıymayı kavurmayalım) zaten fırında pişecektir. Tencerenin altındaki ateşi tamamen kapatıp, kesilmiş ve kenarda bekleyen pırasaları ve soğanları hemen karışıma boca edip karıştıralım, tencerenin sıcaklığı yetecektir ve pırasalar çok az bir şey solacaktır. Hamuru 6-8 parcaya bölerek fotoğrafta görüldüğü gibi elinizle 20-30 santim uzunlamasına ELİPS şeklinde yayın ve kıyma ile karışmış pırasaları üstüne koyarak ve mutlaka pideyi KAPATARAK 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin, çıkan pidelerin üstüne sıvı yağ sürmeyi ihmal etmeyin. NOT: Burada asıl olan taze soğan ve Pırasadır, kıymayı fazla koyarsanız o zaman esas lezzetten uzaklaşırsınız. Ayrıca başka bir önerim: Hamur ve evde fırın işine girmeyin, karışmış malzemeleri, merdane kullanmadan, tercihen, elle hamuru açan bir çarşı fırınına götürerek, orada da pideleri kolayca yaptırabilirsiniz. Pırasadan yemek olur, Pırasadan gözlemede olur, Pırasadan Börekte olur, Ama bu tarz , gerçek Pırasalı Pideyi ben icat ettim, adını KAVALA USULÜ KIYMALI PIRASALI PİDE Koydum, İnternet te ve pide satıcılarında asla bulamazsınız.

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

Yemek Tarifleri Haberleri