Pizza tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Pizza Nasıl Yapılır?

İtalyan mutfağının eşsiz yemeklerinden olan pizzanın yapılışı için vatandaşlar, Pizza tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Pizza Nasıl Yapılır? başlıkları ile internette bakmaya devam ediyor. Biz de bu konuyla ilgili ayrıntılara ve daha fazlasına haberimizde yer verdik.

Vatandaşların çokça baktığı Pizza nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Pizza Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkındaki bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

PİZZA İÇİN MALZEMELER

  • 1  adet yumurta
  • 1 çay fincanı süt
  • 12 çorba kaşığı un
  • 125  gr erimiş margarin
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • kırmızı biber
  • kekik
  • tuz

ÜST MALZEMESİ

  • 125  gr çerkez peyniri (ya da beyaz peynir)
  • 1  adet sivri biber,
  • doğranmış 1  adet domates,
  • doğranmış 1  adet sosis,
  • doğranmış kırmızı biber
  • maydanoz
  • kekik

PİZZA HAZIRLANIŞI

Una yoğurt, kabartma tozu ve tuz koyup hamur yapın. Biraz yağ eritip payreks bir kabı yağlayın. Hazırladığınız hamurdan bir parça ayırıp, kalanı payrekse döşeyin. Tüm malzemeleri doğranmış halde hamurun üzerine yayın, en üste de, kalan hamuru kafes şekline sokup örtün. Fırına vermeden önce, bir çay fincanı sütle bir yumurtayı çırpıp üzerine dökün, orta hararette 25-30 dakika kadar pişirin.

PİZZA 2.TARİFİ

PİZZA İÇİN MALZEMELER 

  • 1 adet ekmek hamuru,
  • margarin,
  • sosis,
  • domates,
  • biber,
  • 1 adet yumurta,
  • rendelenmiş kaşar,
  • 3 kaşık salça,
  • tuz

PİZZA HAZIRLANIŞI

Domates, biber ve sosisleri doğrayın. Ekmek hamurunu şekillendirip üzerine margarin sürün. Salçayı sulandırın. Malzemeleri hamurun üzerine serin. Aralara fındık büyüklüğünde margarin parçaları ve peynir serpin. Salçayı gezdirin. Çırpılmış yumurta dökün. 160 derecede kızarana kadar pişirin.

PİZZA 3.TARİFİ

PİZZA İÇİN MALZEMELER 

  • 1,5 bardak un 
  • 1 bardak ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 kaşık sıvıyağ

ÜST MALZEMESİ

  • Domates 
  • sosis
  • yeşilbiber 
  • mantar
  • rendelenmiş kaşar peyniri
  • sucuk
  • haşlanmış mısır

PİZZA HAZIRLANIŞI

Unu bir kaba alarak ortasını açın. Mayayı, suyu, tuzu ve sıvıyağı kullanarak hamur yapın. Bu hamuru üzerini kapatıp ½ saat dinlendirin. Ardından merdaneyle düzleştirin. Üzerine istediğiniz malzemeden dizin ve 160derecede kızarana kadar pişirin.

PİZZA 4.TARİFİ

PİZZA İÇİN MALZEMELER 

  • 4  adet yufka
  • 2  adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 adet domates
  • Tuz
  • Kekik
  • Sosis
  • Sucuk
  • Salam
  • Kaşar peyniri

PİZZA HAZIRLANIŞI

4 yufkayı üstüste koyun. Diğer yandan iki yumurta, bir çay bardağı sıvı yağ, bir çay bardağı sütü karıştırın ve yufkaların üstüne dökün. 3 domatesi rendeleyip içine biraz tuz ve kekik ilave edin. Bunu da yufkaların üstüne dökün. Sosis, sucuk ve salamı küçük küçük doğrayarak yufkaların üstüne yerleştirin ve en üstüne kaşarı rendeleyerek fırınlayın.

PİZZA 5.TARİFİ

PİZZA İÇİN MALZEMELER 

Hamuru için:

  • 5 Su Bardağı Un
  • 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1.5 Su Bardağı Ilık Su
  • 1 Tatlı Kaşığı ‘ tepeli ‘ Aktif Kuru Maya
  • 1 Tatlı Kaşığı ‘ tepeli ‘ Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker

ÜST MALZEMESİ

  • 2 Domates
  • (Rendelenmiş) Kaşar Dilimleri
  • Sosis
  • Salam
  • Mısır

PİZZA HAZIRLANIŞI

İlk olarak Pizza hamurumuzu yapılacak. Bir kase içerisine 1.5 Su bardağı ılık su, şeker ve aktif kuru maya konulacak, karıştırılacak. Karışım 10 Dakika dinlendirilecek. Hamur yoğurma kabı içerisine 5 Su bardağı un elenerek konulacak. Un orta yerinden havuz gibi açılacak. 1 Tatlı kaşığı tuz havuzun kenarlarına serpilecek. Kase içerisindeki maya havuzun içerisine boşaltılacak. Üzerine 5 Yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilecek. Hamur yoğurma yöntemlerine uygun olarak pürüzsüz bir hamur yoğurulacak. Yoğurulan Hamur kişilik porsiyonlar olarak bezelere bölünüp unlu bir tezgahta açılacak. Yağlanmış fırın tepsisine hamurlarımız koyulup üzerine rendelenmiş domates sosumuz eklenecek.Üzeri Sosis salam mısır ve kaşar ile donatılacak. 25 dk 170 C fırında pişirilecek.

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

 

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

Yemek Tarifleri Haberleri