Plastron ne demek, TDK'ya göre Plastron kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Televizyon izlerken bazen tv yorumcuları hiç duymadığımız bir kelime kullanır ve bu kelimenin anlamını merak ederiz. Plastron nadiren de olsa duyduğumuz bu kelimelerdendir. Plastron ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Plastron kelimesinin anlamını en düzgün şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için düzenledik.

Kendimizi ifade etmemize olanak sağlayan kelimelerin bazılarının anlamlarını bilmeyiz. Bu nedenle beynimizi kurcalayan soruların cevaplarını araştırmaya koyuluruz. Peki Plastron ne demek? Plastron TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte detaylar..

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi plastron kelimesi. Peki plastron ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre plastron nedir, plastron kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

PLASTRON NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Plastron kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Plastron kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre plastron kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Erkek giyiminde, gömleğin göğüs tarafının üzerine takılan parça
- Kılıç oyunu oynarken kullanılan meşin göğüslük
- Kaplumbağanın kabuğunun karın tarafına verilen özel ad

PLASTRON CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Üzerinde, uzun bir redingot, boynunda da kara bir plastron boyun bağı vardı.

Ne, Nedir Haberleri