PÖH ve POMEM Alımı Tarihi ve Başvuru Şartları - 2018

PÖH Alımı - Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından POMEM’lerde okuyan polis adayları tarafından seçildiği gibi yapılan düzenleme ile KPSS şartı olmadan lise mezunları da başvuru yapabiliyorlar. Milyonlarca gence iş umudu olan Polis Özel Harekat alımlarında so

Sınava girmek ve özel harekat polisi olmak isteyen binlerce kişi EGM'den yapılacak olan son dakika açıklamalarını merak ediyor. Milyonlarca gence iş umudu olan Polis Özel Harekat alımlarında son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Sınava girmek ve özel harekat polisi olmak isteyen binlerce kişi EGM'den yapılacak olan son dakika açıklamalarını merak ediyor.

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında yayınlanan KHK ile PÖH ve Polis alım şartlarında değişiklik yapılmış, eğitim düzeyi en az önlisans mezunu düzeyine indirilip sınav şartı ve askerlik şartı kaldırılmıştı. 10 Bin PÖH alımının ardından herkes yeni bir PÖH alımı yapılmasını bekliyordu. 2018 yılında 16 bin polis alımı yapılacağı görülmektedir. Tabi yeni mezun sayısında değişikliklerin olması durumunda 16 bin kişilik polis alımında da farklılıklar olabilir. Öte yandan Polis Özel Harekat PÖH alımı ilanı hakkında da yeni duyuru bekleniyordu.

Polis Akademisi Başkanlığı lisans ve ön lisans mezunu kadın ve erkek 22. dönem POMEM'e toplam 10 bin polis alımı yapılacağını belirtti. Başvuru hakkında henüz net bir bilgi olmamak ile birlikte yakın zamanda Polis Akademisi Başkanlığından başvuru tarihlerine ilişkin resmi bir duyurunun yayımlanması beklenmektedir.

Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 22. Dönem için lisans mezunlarından 7.200 erkek, 800 kadın, önlisans mezunlarından 1.800 erkek ve 200 kadın olmak üzere toplam 10.000 öğrenci adayı alınacaktır.

Ön başvurular Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak olup, ön başvuru tarihleri, adaylarda aranacak şartlar ve istenecek belgeler aynı sitede önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

 Polis olma isteği ve hayaliyle aylardır beklenen POMEM'e alınacak polis ve komser adayı öğrenciler için duyuru yayınlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda hangi özellikte polis memuru alımının yapılacağı belirtilerek başvuru şartları da belirlendi. KPSS sınav puanı üzerinden gerçekleştirilecek alımlarla ilgili emniyet çalışanlarının yakınları için bu şart geçerli olmamaktadır.

 Lisans mezunu (7.200) erkek, (800) kadın, önlisans mezunu (1.800) erkek, (200) kadın olmak üzere toplam (10.000) öğrenci alımı yapılacaktır. Ön başvurular, 12 Mart-23 Mart 2018 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yapılarak yapılacak.

 06/06/2015 tarihli ve 29378 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları taşıyan, ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2016 veya 2017 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (60,00), önlisans mezunları için yapılan 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı P93 puan türünden en az (70,00) ve üzeri puan alanlar arasından Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alım yapılacaktır. Sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir. Sınavlarda başarılı olarak adaylar polis memuru olarak atanacaktır.

Önlisans, lisans mezunu veya yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun, Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocukları için 2016 veya 2017 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az  (48,00), 2016 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (56,00) taban puan veya üzerinde puan alan (Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır), sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak), Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvuru yapabilirler.

Başvuru yapabilmek için kadınların 162 cm, erkeklerin 167 cm’den kısa boylu olmaması, beden kitle endeksinin, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olması gerekmektedir.


Silah taşımak ve silahlı görev yapmak için hukuki engelinin bulunmaması, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşıması, 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin; kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmaması, affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olması, adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olması yine istenen şartlardandır.


Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunulması, alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olunmaması, kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olunmaması, Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olunması, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu olması, erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silah altında bulunmaması da aranan son önemli şartlardandır.

Şehit veya Vazife Malulü olanların eş veya çocukları sınav ücreti yatırmaycak olup 22. Dönem POMEM Giriş Sınavına başvuruda bulunan adaylardan; başvuru ücretini yatırdığı halde internet üzerinden ön başvuru yapmayan ya da yapamayan, ön başvurusunu yaptığı halde şahsen başvurusunu yapmayan ya da başvuru şartlarından herhangi birini taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavı geçersiz sayılan, aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında başarısız olan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ücret yatıran, sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların sınav başvuru ücretleri hiçbir şekilde geri ödenmeyecektir.

Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru ve sınava katılacaklarını www.pa.edu.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Ayrıca adaylara posta yoluyla veya değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet ilanı tebligat niteliğindedir. Adayların sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. İnternet ilanının takip edilmemesi sebebiyle şahsen başvuru ve sınavlara katılamamaktan doğan sorumluluk adaylara aittir.

ÖN BAŞVURULAR NE ZAMAN?  

İlgili ilana katılmak isteyen adaylar ön başvurularına 12 Mart 2018 tarihi itibari ile başlayabilecek. Buna göre başvurular en geç 23 Mart 2018 tarihine kadar Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sayfası olan http://www.pa.edu.tr üzerinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını tamamlayacaklardır. Başvurusunu yapan adayların sınava katılabilmeleri için Sınav Ücreti yatırmaları gerekmektedir.

UYARI: Şahsen Başvuru ve Sınav Merkezine gelirken adayların; cep telefonu, ses, görüntü, kayıt cihazı veya değişik benzeri elektronik eşya bulundurmaları yasaktır.

POLİS ÖZEL HAREKAT OLMAK İÇİN ARANAN GENEL ŞARTLAR

Lisans mezunu olmak veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak

- 31 Aralık 2016 tarihi itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak.

- 2015 veya 2016 yıllarında yapılan KPSS lisans P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

- Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için KPSS lisans P3 puan türünden en az 48 puan almış olmak.

-Öğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Eğitim sonunda başarılı olanlar polis memuru olarak göreve başlayacak. Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar www.pa.edu.tr resmi internet sitesinden ilan edilecek.


Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolarda düzenleme yapılması hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulması; 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 7 nci ve 9 uncu maddelerine göre, Bakanlar Kurulu’nca 25/12/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.

MADDE 1- (1) Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolardan; ekli (3) sayılı cetvellerde yer alan dolu kadroların dereceleri ve ekli (4) sayılı cetvellerde yer alan boş kadroların sınıf, unvan ve dereceleri aynı cetvellerde gösterildiği şekilde değiştirilmiştir.
MADDE 2- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- (1) Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Gündem Haberleri