Portakallı Çörek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Portakallı Çörek Nasıl Yapılır?

Portakallı Çörek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Çörek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Portakallı Çörek nasıl hazırlanır, Portakallı Çörek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Portakallı Çörek için Malzemeler:

1   paket margarin 3.5 su bardağı un 3 çorba kaşığı yoğurt 1 kahve kaşığı karbonat İç malzemesi : 5  adet portakal kabuğu, rendelenmiş 1.5  adet limonun suyu 2 su bardağı toz şeker

Portakallı Çörek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Portakal kabukları iyice yumuşayıncaya dek, sık sık suyunu değiştirerek , pişirin. Piştikten sonra kabuklarının suyunu iyice sıkın, iki  bardak toz şeker ve birbuçuk limonun suyunu katıp, karıştırın. Kalan malzeme ile yumuşak bir hamur yapın. Hamuru ikiye bölüp, merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın, ilk parçayı yağladığınız bir tepsiye döşeyin, üstüne portakal kabuklu harcı sıvadıktan sonra, diğerini de üstüne örtün. Fırından çıkardığınızda, üzerine pudra şekeri serpiştirin.

Yemek Tarifleri Haberleri