Portakallı Kereviz nasıl yapılır? Portakallı Kereviz tarifi...

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Portakallı Kereviz '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Portakallı Kereviz ise merak konusu oldu. Portakallı Kereviz nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Portakallı Kereviz tarifi...

Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘ Portakallı Kereviz ’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler Mandalina Soslu Hindi ve İç Pilav nasıl pişirilir?   için hangi malzemeler gerekli? Portakallı Kereviz nasıl pişirilir?’ sorularını araştırmaya başladı. İşte Portakallı Kereviz tarifi...

PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ

MALZEMELER
    3 adet orta boy kereviz (büyük ise 2 adet kullanabilirsiniz)
    1 adet büyük boy patates
    1 adet kuru soğan
    yarım çay bardağı su
    yarım çay bardağı zeytinyağı
    1 adet havuç
    2 su bardağı portakal suyu
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı şeker


YAPILIŞI
  - Kereviz soyulur, dilimlenir.
  - Kerevizler kararmaması için limonlu suda bekletilir.
  - Patates soyularak kerevizlerden biraz daha önce olacak şekilde dilimlenir.
  -  Patates kerevize göre daha geç piştiği için daha ince dilimliyoruz.
  -  Yemeklik doğranmış kuru soğan tencereye alınarak üzerine yarım çay bardağı su eklenir ve soğanlar yumuşayana kadar pişirilir.
    - Pişen soğanlara zeytinyağı eklenir ve karıştırılır.
   - Julyen doğranmış havuç eklenerek 2-3dk kavrulur.
   - Dilimlenen patatesler ve limonlu suda beklettiğimiz kerevizler de tencereye eklenir.
   - İsteğe bağlı olarak kullanılanılan kereviz yaprakları da eklenir.
   - Portakal suyu,  tuz ve şeker eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.
   - Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Soğuk olarak servis edilir.

Yemek Tarifleri Haberleri