Portakallı Tavuk Sebzeli Kuskus Yemeği nasıl yapılır? Portakallı Tavuk Sebzeli Kuskus Yemeği tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Portakallı Tavuk Sebzeli Kuskus Yemeği yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Portakallı Tavuk Sebzeli Kuskus Yemeği ise merak konusu oldu. Portakallı Tavuk Sebzeli Kuskus Yemeği nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Portakallı Tavuk Sebzeli Kuskus Yemeği İşte tarifi.

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün '' Portakallı Tavuk Sebzeli Kuskus Yemeği '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Portakallı Tavuk Sebzeli Kuskus Yemeği ise merak konusu oldu. Portakallı Tavuk Sebzeli Kuskus Yemeği nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Portakallı Tavuk Sebzeli Kuskus Yemeği İşte tarifi.

PORTAKALLI TAVUK SEBZELİ KUSKUS YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

PORTAKALLI TAVUK MALZEMELER

3 adet tavuk but
2 adet portakal
1 dal kereviz sapı
2 diş sarımsak
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı soya sosu
2 – 3 dal taze tarhun otu
5 – 6 adet tane karabiber
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı krema

Portakallı Tavuk Yapılışı

Fırına girebilen bir tencereyi ocağa alın, altını açıp tencereyi ısınmaya bırakın.

Isınan tencerenize tavukları derili kısımları alta bakacak şekilde yerleştirin ve iyice kızarana kadar pişirin.

Derili kısımları kızaran tavukları ters çevirip bir iki dakika da arka kısımlarını kızartın.

Portakalları küp küp olacak şekilde doğrayın, doğradığınız portakalları tavukların üzerine ekleyin.

Kereviz sapı ve sarımsakları da ince ince kıyıp tencereye ekleyin.

Tüm bunların üzerine suyu, soya sosunu ve taze tarhunu ekledikten sonra tane karabiber ve tuz ile tatlandırıp tencerenin kapağını kapatın.

Bu şekilde tavuklarınızı 30 dakika boyunca pişirin.

Ocak üzerinde pişme süresini tamamlayan tavukları bir maşa yardımı ile sosundan ayırıp tabağa aktarın.

Tencerede kalan sosu tel süzgeçten iyice süzün.

Süzdüğünüz sosu yeniden tencereye aktarın ve içerisine şeker ilave edin.

Şeker eriyene kadar karıştırın.

Ardından kremayı ilave edip karıştırmaya devam edin.

Hafif kıvamlı bir sos elde ettiğinizde kenara ayırdığınız tavukları derili kısımları üste bakacak şekilde tencereye geri alın.

Üzerine öğütülmüş tane karabiber serptikten sonra 180 derece fırında 20 – 30 dakika daha üstü açık bir şekilde pişirin.

Üstü tamamen kızaran tavuklarınızı sosu ile beraber servis edin.

SEBZELİ KUSKUS PİLAVI  MALZEMELER

2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet havuç
6 – 8 adet mantar
2 su bardağı kuskus
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
¼ bağ dereotu

Sebzeli Kuskus Pilavı Yapılışı

Havuçlarınızı küçük küpler olacak şekilde doğrayın.

Tencerenizi ocağa alın ve altını açıp ısınmaya bırakın.

Isınan tavanıza zeytinyağını ekleyin ve doğradığınız havuçları tencereye alıp kavurmaya başlayın.

Bu arada mantarlarınızı küçük küçük doğrayın ve kendini bırakıp yumuşayan havuçların üzerine ilave edin ve karıştırın.

Mantarlar da kendini bıraktıktan sonra tencerenize kuskusu ilave edin.

Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra üzerine suyunu ekleyip kaynama noktasına gelene kadar yüksek ateşte ardından da kısık ateşte pişirin.

Pişen kuskus pilavınızı ateşten alıp kenara demlenmeye bırakın.

Servis etmeden önce ince kıyılmış dereotu ile karıştırıp servis edin.

Yemek Tarifleri Haberleri