Prinçli Peynirli Tart tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Prinçli Peynirli Tart nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Prinçli Peynirli Tart Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Prinçli Peynirli Tart nasıl hazırlanır, Prinçli Peynirli Tart yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


PİRİNÇLİ PEYNİRLİ TART için Malzemeler:


HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DK. PİŞME SÜRESİ: 20 DK. 6 KİŞİLİK MALZEMELER 150 gr. kaşar peynir 250 gr. beyaz peynir 1 çay bardağı California Calrose pirinci 250 gr. margarin 1 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı süt 3  adet yumurta ½ demet dereotu 1  paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 4 su bardağı un


PİRİNÇLİ PEYNİRLİ TART Yemek Tarifi Hazırlanışı:


HAZIRLANIŞI Oda sıcaklığındaki margarini ve bir  adet yumurta akı, tuz, yoğurt, un, haşlanmış pirinç ve kabartma tozunu karıştırıp, yumuşak bir hamur haline getirin ve 2 saat dinlendirin. Rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir ve kıyılmış dereotunu karıştırın. Hamurun 2/3 sini yağlanmış, tart kalıbına yayın. Harcı üzerine dökün. Kalan hamurdan uzun şeritler yapıp harcın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. Süt ve yumurtaları iyice çırpıp, tartın kafes aralarına dökün. En son kalan yumurta sarısını kafeslerin üzerine sürün. Tartı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

Yemek Tarifleri Haberleri