Profiterol tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Profiterol Nasıl Yapılır?

Profiterol nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Profiterol Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Profiterol nasıl hazırlanır, Profiterol yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Profiterol için Malzemeler:

Hamuru için: 1 su bardağı + 1 parmak su 100 gr. margarin 1 su bardağı un 1 tutam tuz 1 tatlı kaşığı şeker 3 yumurta Kreması için: 3 su bardağı süt 1.5 yemek kaşığı nişasta 1.5 yemek kaşığı un 1.5 çay bardağı şeker 1 çay kaşığı yarısı limon kabuğu rendesi(isteğe bağlı) Üzerine: Çikolata sosu, antep fıstığı

Profiterol Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Hamurun yapılışı: Su ve margarini tencerede, margarin eriyene kadar ısıtın.Ardından un, tuz ve şekeri ekleyip iyice karıştırarak pişirin. Hamur kıvamına gelince ateşten alın.Yumurtaları tek tek içine kırıp mikser yardımıyla yedirin(1yumurta kırın mikserle yedirin, sonra diğerini kırın yedirin ve sonra diğerini).Yağlı kağıtla döşenilen tepsinin içerisine tatlı kaşığı yardımıyla küçük toplar halinde koyun.Soğuk fırında 170C de 40dakika pişirin.(fırından fırına farklılıklar olduğu için hamurunuz pişerken arada, fırının kapağını açmamak üzere, kontrol edin.) Kremasının yapılışı: 2.5 su bardağı sütle 1.5 çay bardağı şekeri tencerede ısıtın.Kalan yarım su bardağı sütle de 1.5 yemek kaşığı nişasta ve 1.5 yemek kaşığı unu ayrı bir kapta yedirip, pişmekte olan şekerli sütün içine katın.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Arzu ederseniz bu sırada limon kabuğu rendesini muhallebinin içine koyun. Fırından çıkan profiterol toplarının, alt kısımdan ufak ensizyonlarla içini açın ve muhallebiyle doldurun.Üzerine çikolata sosu ve fıstıkları serpiştirin.

Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları

     İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.

    Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
    Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.

    Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
    Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
    Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
    Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
    Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
    Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
    Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
    Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
    Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
    Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
    Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
    Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri