Bugün sizlerle Puf Böreği nasıl hazırlanır, Puf Böreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Puf Böreği için Malzemeler:
3 bardak un 1 adet yumurta 3 kaşık sirke Sıvıyağ, Beyaz peynir Maydanoz, tuz
Puf Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Unun ortasını açın; boşluğa yumurta, sirke ve 1fincan sıvıyağ katarak yoğurun. ½ saat dinlendirin. Kıyılmış maydanoz ile ezilmiş peyniri harmanlayın, dursun. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak ince açın, yuvarlağın yarısına peynir koyarak diğer yarısıyla üzerini kapatın. (yarım ay şeklinde olacak) kızgın yağda kızartarak servis edin.
Puf Böreği 4. tarifi
Puf Böreği için Malzemeler:
4 bardak un, 2 adet yumurta, 100 gr beyaz peynir, ½ demet maydanoz, sıvıyağ, 1 paket kabartma tozu, 1fincan su, tuz
Puf Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Unu eleyin, kabartma tozuyla karıştırın. Geniş bir kaba alıp ortasını açın. Boşluğa, yumurta, su, 3 kaşık sıvıyağ ve bir miktar tuz koyup yoğurun. 20dk dinlendirin. Maydanozu kıyın, parçalanmış peynirle karıştırın. Hamurdan iri parçalar koparıp beze yapın. Bezeleri 2cm kalınlıkta açın ve bıçakla 5’er cm’lik kareler kesin. Ortasına peynirli harçtan koyup köşelerini çaprazlama birleştirin. Muska şeklinde kapatmış olun. Kızgın yağda kızartarak servise sunun.
Puf Böreği 5. tarifi
Puf Böreği için Malzemeler:
3 su bardağı un 1 su bardağı zeytinyağ 3 adet yumurta 200 gr beyaz peynir 1 demet maydanoz yeteri kadar tuz
Puf Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Un, tuz, yumurta ve zeytin yağı iyice yoğrulur. Bir parmak kalınlığında bir yufka açılır, açılan yufkaya biraz yağ sürülüp, ikinci defa açılır. Açılan yufka bir bardak yardımıyla kesilir, ortasına ezilmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz konulup kapatılır ve kızgın yağda kızartılır.
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!