Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Pum Pum çorbası yapacak. Gelinlerin yapacağı Pum Pum çorbası ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 11 Mayıs Pazartesi Pum Pum çorbası yemeği tarifi...
Malzemeler:
-1 su bardağı mısır unu
-5 su bardağı su veya et suyu
-2 dilim kavurma
-Tuz
Üzeri için:
-2 tatlı kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Nasıl yapılır?
-Tencereye 5 su bardağı ılık su veya et suyunu, mısır ununu ekleyip karıştırın.
-Kaynayana kadar karıştırın. Kavurmayı tavada 2-3 dakika kavurun.
-Kaynayıp koyulaşan çorbanın üzerine ekleyip karıştırın. Tuzla tatlandırın. Yaklaşık 4-5 dakika pişirin.
-Tereyağı ve pul biberi sos tenceresinde kızdırın.
-Hazırladığınız çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın. Dilerseniz üzerine rendelenmiş
kaşar ekleyebilirsiniz.