Radyobiyoloji ne demek, TDK'ya göre Radyobiyoloji kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Çok zengin bir dil olan Türkçe'mizde anlamını bilmediğimiz bir çok kelime bulunmaktadır. Radyobiyoloji az da olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Radyobiyoloji ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Radyobiyoloji kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için toparladık.

Sosyal yaşamın devinimi içinde birçok kelimeye maruz kalırız. Bazılarının anlamlarını bilirken bazılarını ilk kez duyduğumuz için akıllarımızda soru işareti belirir. Peki Radyobiyoloji ne demek? Radyobiyoloji TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte merak ettikleriniz ve daha fazlası.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi radyobiyoloji kelimesi. Peki radyobiyoloji ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre radyobiyoloji nedir, radyobiyoloji kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

RADYOBİYOLOJİ NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Radyobiyoloji kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Radyobiyoloji kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre radyobiyoloji kelimesi anlamı şu şekildedir:

- X ışınlarının canlı dokular üzerindeki etkisini inceleyen bilim, radyofizyoloji

Ne, Nedir Haberleri