Regl iken ilişkiye girilir mi? Hamile kalınır mı? | Adet döneminde ilişkiye girmek günah mı? İşte doğru bilinen yanlışlar!

Adet döneminde cinsel ilişkiye girme konusunda çok fazla soru işaretleri bulunuyor. Kadınla adet günlerinde cinsel ilişkiye girilmesi nikahın düşmesine sebep olur mu? Adet döneminde ilişkiye girmek günah mı? adetliyken sürtünme yoluyla ilişkiye girmek günah mı? gibi sorular internette sık sık araştırılıyor. İşte, doğru bilinen yanlışlar ve konunun dini boyutu...

Her ay yaşanan regl döngüsü kadınların partneriyle olan cinsel hayatını etkiliyor. Çoğu kişi bu süreçte cinsel ilişki yaşamaktan kaçınsa da konu hakkında merak edilen bir çok soru kafa karışıklığına neden olabiliyor. Müslüman vatandaşlar ise regl döneminin dini açıdan yorumunu merak ediyor. Peki, Kadınla adet günlerinde cinsel ilişkiye girilmesi nikahın düşmesine sebep olur mu? Adet döneminde ilişkiye girmek günah mı? adetliyken sürtünme yoluyla ilişkiye girmek günah mı? İşte regl döneminde cinsel ilişki hakkında tüm detaylar...

Regl iken ilişkiye girmek

Genel olarak kadınlar regl dönemlerinde hormonsal olarak cinsel ilişkiye girmede dava istekli olur. Salgılanan hormonlar libidoda artış olmasını sağlar. Ayrıca bu dönem kadınların enfeksiyonlara karşı en hassas ve açık olduğu dönemdir. Özellikle reglin ilk ve ikinci gününde yaşanan ilişki kadının vajinasında hastalıkların oluşmasına neden olabilir. Bunun önüne geçmenin yollarından biri olarak ilişkinin duşta yaşanması ve prezervatif kullanılması gerektiği söyleniyor.

Regl dönemde kadın vücudu aşırı hassas olduğu için uyarıların artmasıyla ilişkide  daha fazla hazza ulaşabiliyor. Fakat her kadının regl döngüsü aynı seyretmeyebilir. Bazı kadınlar adet döneminde gergin olurken bazıları da oldukça istekli olur. 

Genel olarak doğru bilinen yanlış ise  adet döneminde hamile kalma ihtimalinin olmadığıdır. Bilinenin aksine durum bunun tam tersidir. Yani adet döneminde de hamilelik ihtimali mevcuttur.

Adet döneminde ilişkiye girmek günah mı?

“Sana kadınların ay halini soruyorlar. De ki: O bir ezadır (rahatsızlıktır). Ay halinde kadınlardan uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit, Allah’ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. ” (Bakara, 2/222) ayeti ile adet günlerinde kadınlarla cinsel ilişkiye girilmesi yasaklanmıştır. İnananların bu yasağa uymaları ve bu konuda dikkatli olmaları gerekir.

Ancak böyle bir haramın işlenmesi nikahı ortadan kaldırmaz. Bununla birlikte bu durumda tövbe istiğfar edilmesi ve adetin ilk günlerindeki ilişki için 4, 08 gr. , son günlerdeki için ise bunun yarısı miktarında altın ya da bedelinin sadaka olarak verilmesi tavsiye edilmiştir (Ebû Dâvûd, Tahâret 107; Nikah 48; Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 28).

Bir kadın veya erkek vefat eden eşinin yüzüne bakabilir mi?

Kocası ölen bir kadının iddet beklemesine bağlı olarak nikaha ilişkin bazı hükümler kısmen devam ettiği için ölen kocasını yıkayabileceği ve dolayısıyla yüzüne bakabileceği hususunda görüş birliği bulunmaktadır. Tersi durum yani kocanın ölen karısını yıkaması veya yüzüne bakması ise ihtilaflıdır. Normal durumlarda kötü duygulara kapılma endişesi olmamak kaydıyla hayatta olan yabancı bir kadının yüzüne bakılabileceği hükmüne kıyasla bu durumda da kocanın ölen karısının yüzüne bakabileceği söylenebilir. Dolayısıyla bir kadın veya erkeğin, vefat eden eşinin yüzüne bakmasında dinen herhangi bir sakınca yoktur (bkz. İbn Mâce, Cenâiz, 9; Beyhakî, es- Sünenü’l-Kübrâ, III, 398).

Kaynak: Diyanet İşleri Başkanlığı

Din Haberleri