Meslek Bilgileri
Meslek Kodu : 5131.11
Meslek Adı : Restoran Kaptanı
Grup Bilgileri
Meslek Ana Grubu : Hizmet Ve Satış Elemanları
Meslek Alt Ana Grubu : Kişisel Hizmetler Veren Elemanlar
Meslek Grubu : Garsonlar Ve Barmenler
Meslek Birim Grubu : Garsonlar
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Okur Yazar
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı :
Görev ve İşlem Basamakları :
Restoran Kaptanı; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) ,vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Restoran Kaptanı Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Kaynak Yolu Makinesi Operatörü-Metal Boru mesleği için “8121.63” kod olarak kullanılır iken Nezaretçi ve Ustabaşı/Formen (Bisküvi İmalatı) mesleği için “3122.27” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Restoran Kaptanı Meslek Kodu “5131.11” olarak belirlenmiştir.