KANSER RİSKİNİ AZALTIR
Fermente bir besin olan ve besin değerlerinin oldukça yüksek olduğu siyah sarımsak düzenli olarak tüketildiği zaman vücuda girmeye çalışan her türlü tehlikeye karşı koruma sağlayarak kanser riskini azaltır ve koruma sağlar.
KOLESTEROL SEVİYELERİNİ DENGELER
Kolesterol seviyelerini düşürmede oldukça etkili olan maddeyi içeren siyah sarımsak, beyaz sarımsağa oranla daha da etki gösterir. Kolesterol seviyelerinin düzenli ve dengeli bir şekilde işlemesini sağlayarak oluşacak semptomları engeller.
BAKTERİ VE ENFEKSİYONLARA KARŞI KORUMA
Antiseptik, antifungal, antiviral, antioksidan ve antibakteriyel bileşenler içeren siyah sarımsak düzenli bir şekilde tüketildiği zaman vücuda girmeye çalışan her türlü bakteri ve enfeksiyona karşı koruma sağlayarak vücudun korur ve güçlendirir.
AĞIZ KOKUSU YAPMAZ
Birçok insan ağır kokusundan ve tüketildiği zaman ağızda bıraktığı kokudan dolayı beyaz sarımsağı tüketmezken, fermente olan siyah sarımsak tüketildiği zaman ağızda bir koku oluşmasına neden olmaz.
KİLO VERMEYE YARDIMCI
Sindirim sistemi üzerinde etkili olmasından dolayı düzenli bir şekilde tüketildiği zaman mideyi harekete geçirerek metabolizmayı canlandıracak olan siyah sarımsak, vücudun belli bölgelerinde daha fazla yağ oluşumuna karşı korur, kilo almayı önler.
KAN ŞEKERİ SEVİYELERİNİ DENGELER
Diyabet hastalığına karşı d koruyarak kan şekeri seviyelerinin dengede tutulmasını sağlayacak olan siyah sarımsak, insülin direncinin de dengeli bir şeklide işlemesine yardımcı olarak diyabetin oluşturacağı risklere karşı yardımcı olur.
CİLT HASTALIKLARINA KARŞI KORUMA
Geleneksel dönemlerden beri cilt sorunları için kullanıla ve etkisini gösteren siyah sarımsak cilt üzerinde meydana gelen egzama, sedef gibi rahatsızlıkların önlenerek semptom göstermemesi iiçin etki eder.