Dominik Cumhuriyeti'nde 12 kişi sahte içki yüzünden hayatını kaybetti.Yetkililer, Haiti sınırına yakın bölgede evde yapılan ve metanol içeren likörün ilk olarak geçen hafta ölümlere neden olduğunu açıkladı. Bu kişilerin cenazesinde ikram edilen likörün daha sonraki ölümlere yol açtığını ifade eden yetkililer, toplamda 12 kişinin öldüğünü, 21 kişinin hastaneye kaldırıldığını belirtti.
Sağlık Bakanı Altagracia Guzman, emniyet birimlerinin olayı araştırdığını kaydetti.
Haiti'de şeker kamışından yaygın olarak sahte likör üretimi yapılıyor.
TÜRKİYE'DE DE SAHTE İÇKİYE YÖNELİK OPERASYON DÜZENLENDİ
Alınan bilgiye göre, yılbaşı öncesi sahte içki üretiminin engellenmesine yönelik çalışma yapan Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Piri Mehmet Paşa ve Cumhuriyet mahallelerinde sahte içki üretildiği belirlenen iki adrese operasyon düzenledi.
Söz konusu adreslerde arama yapan polis ekipleri, çok sayıda sahte içki ile içki üretiminde kullanılan damıtma ve kaynatma düzeneği ele geçirdi.
Ele geçirilen sahte içkilerle ilgili iki kişi hakkında, işlem yapıldı.
Hindistan'ın Bombay kentinde 81 kişi, sahte içkiden dolayı yaşamını kaybetti.
Bombay'ın Malad bölgesinde üretildiği belirlenen sahte içkiden ölenlerin sayısının 81'e yükseldiği açıklandı. Sahte içki tükettikten sonra hastaneye kaldırılan 31 kişinin tedavilerinin devam ettiği, 13'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.
Sahte içkiyi üretip sattığından şüphelenilen 5 kişi gözaltında. Bölge halkının, polisin sahte içki üretimi ve ticareti yapan kişilere göz yumduğunu ileri sürmesi üzerine ise 8 polis görevden alındı. Hindistan Demokratik Gençlik Federasyonu yaşananların ardından protesto gösterisi düzenledi.
Hindistan'da etkisini artırmak amacıyla içine tarım ilacı ve kimyasal maddeler karıştırılan sahte içkiler, çok sayıda kişinin ölümüne yol açıyor.