Sakız Kabağı Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Sakız Kabağı Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Sakız Kabağı Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Sakız Kabağı Çorbası nasıl hazırlanır, Sakız Kabağı Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Sakız Kabağı Çorbası için Malzemeler:

2 adet kabak, 1 adet soğan, 2diş sarımsak, 2 kaşık un, 4 kaşık yoğurt, 5 bardak sıcak su, ½  bardak soğuk su, sıvıyağ, tuz

Sakız Kabağı Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Kabakları yıkayıp küçük küçük doğrayın. Soğan ve sarımsağı doğrayıp yağda kavurun. Kabakları ekleyip 5 dk daha kavurun. 4 bardak sıcak suyu katıp kaynamaya bırakın. Ayrı bir kase içinde yoğurt, un, ½  bardak soğuk suyu çırpın, ardından 1 bardak sıcak suyu ilave edin tekrar çırpın. Bu sosu kaynayan çorbaya yavaşça karıştırarak yedirin. Çorbayı dereotuyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri