Salçalı Kuzu tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Salçalı Kuzu Nasıl Yapılır?

Salçalı Kuzu nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Salçalı Kuzu Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Salçalı Kuzu nasıl hazırlanır, Salçalı Kuzu yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Salçalı Kuzu için Malzemeler:
1 kg kuzu budu 3  adet domates 2  kaşık sıvıyağ 1 fincan su tuz
Salçalı Kuzu Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Budu yıkayın, tuz serpip tepsiye yerleştirin. Suyu katarak tepsiyi kızgın fırına sürün. Budu 20dk bir ters yüz ederek çift taraflı 40dk kızartın. Rendelediğiniz domatesleri az yağda pişirin ve tepsideki yağlı sudan ilave edip 5dk kaynatın. Bu karışımı dilimlediğiniz etin üzerine dökerek beraber servis edin.
Salçalı Kuzu 2. tarif
Salçalı Kuzu için Malzemeler:
1 kg kuzu eti 1  adet soğan 1  kaşık salça 2  kaşık un 3  kaşık sıvıyağ 1  adet kereviz 1  adet havuç 1  adet defneyaprağı tuz, kekik
Salçalı Kuzu Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Eti kuşbaşı doğrayın, baharat ve un serperek kızartın. Kızaran etleri ayrı bir kaba alın; kalan yağında doğradığınız sebzeleri kavurun. Sebzeler hallolunca sulandırılmış salçayı karıştırın ve ayırdığınız etleri tekrar katarak az suyla pişirin.
Salçalı Kuzu 3. tarif


Salçalı Kuzu için Malzemeler:

1 kg kuzu eti 1  kaşık domates salçası 2  kaşık un 2  kaşık tereyağı 1  adet soğan 3  adet patates 2  adet havuç 1  adet defneyaprağı tuz karabiber

Salçalı Kuzu Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Eti kuşbaşı olarak alın, tuz, baharat serpin, una bulayıp az yağda kızartın. Kızaran etleri kullanacağınız tencereye alın. Sebzeleri doğrayın, az yağda onları da sote edin ve etlerin yanına alın. Salçayı sulandırarak üzerlerine gezdirin, az da su ekleyerek orta ateşte pişirin. Sebzeler de yumuşayınca servise sunun.

Kolay ve Lezzetli Yemek Yapmanın Püf Noktaları

 Herkes yemek yapabilir, fakat herkesin yaptığı yemek parmaklarınızı yiyeceğiniz kadar lezzetli olmayabilir. Hep tartışılmıştır, yemek yapmak bir yetenek mi? Evet belki de ama yemek yapmayı seven, sofra hazırlayıp misafir ağırlamayı çok seven bir toplum olarak bizim için yemek yapmak bir hayat tarzı oldu



Yemek Hazırlamak İçin Pratik Öneriler Nelerdir?

Yemek yapmaya başlamadan önce ellerinizi sıcak su ve sabunla güzelce yıkayın. Çiğ gıdaların kokuları ellerinize daha hızlı işleyeceğinden dolayı; et, balık veya tavuk ile temastan sonra ellerinizi yıkamayı ihmal etmeyin.
Pişirme sürecinde hem zaman kaybı olmaması açısından hem de aklınızın karışmaması için tüm malzemelerinizi tezgahın üzerine koyun. Ayn anda birkaç yemek yapmayın, tek yemeğe odaklanın.
Bazen çocuklarımız evde hiç yemediği yemeği, komşuda tabak tabak yiyor olabilir. Bu canınızı sıkmasın, gözümüzden kaçırdığınız ufacık püf noktalarıyla sizde lezzetli yemekler yapabilirsiniz


 Peki Yemeği Pişirirken Neler Önemlidir?

Çok güzel bir çorba yaptınız, çorbanız kaynadı ve siz kapağını açıp soğuması için bıraktınız. Bunu yapmayın. Çorba kaynadıktan sonra kapağını kapatın, kendi buharıyla daha da lezzetli olacaktır.

    Eskilerden söylenmiş bir söze inanıp yemeğin salçalısının iyi olduğunu düşünüyoruz. Yemeğin fazla salçalısı, salçanın baskın tadıyla yapmış olduğunuz yemeğin lezzetini gölgeler. Salçayı en aza indirip, salça yerine domates kullanabilirsiniz. Salça asidik bir yapıya sahip olduğundan dolayı, pişerken malzemelerin besin değerlerini öldürür, tükettiğiniz yemekten sadece tuz ve salça tadı alırsınız.

Salçada tuz oranı fazla olduğundan dolayı salça kullanmak zorundaysanız eğer, tuz kullanmayın. Tuz daha sonra da ilave edileceğinden dolayı yemeklerinizi çok az tuzla yapmanız sağlığınız açısından daha iyi olacaktır.

Et doğrama tahtalarınız ve sebze doğrama tahtanız ayrı olmalıdır. Et doğramada kullandığınız bıçakları, yıkamadan sebzede kullanmayınız. Sizde istemezsiniz tatlarının birbirine karışmasını.

Yemeğe başta çok fazla su eklemeyin. Sonradan eklediğiniz su her zaman ılık olmalıdır.

Patlıcanları yemek yapmadan önce tuzlu suda en az 15-20 dakika bekletirseniz bu acı tadını alacaktır.

Soğanları soyarken gözyaşı dökmeyin, sirke serpin

Soğan doğrarken gözlerinizin yanmaması için diğer öne ; soğanı kullanmadan önce buzlukta bekletirseniz, hem gözleriniz yanmaz, hemde soğanlarınız kolay doğranır ve daha parlak görünürler.

Soğanlarınızın kararmasını istemiyorsanız biraz un ekleyebilirsiniz.
   
Eğer yemeklerinizde kullanacağınız malzemelerin kalori değerlerini merak ediyorsanız rafinera.com'da yer alan Ne ne kadar Kaç kalori sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.

 Yemeğinizin sürekli kapağını açmak istemediğiniz için cam tencereli kapakta yaptınız ama buhardan göremiyorsunuz. Kapağın içini limon kabuğu ile silerseniz bir daha buhar olmayacaktır

Hepimiz en az bir kere yemek yaparken taşırmışızdır, yemeğin taşmasını engellemek için tencerenin ağzına zeytinyağı sürün.

Köfte yapmak istiyorsunuz ama tadı tam istediğiniz gibi olmuyor. Rafinera size tadını damağınızda bırakan köftenin sırrını veriyor; köftenin içine kattığınız ekmeği suyla ıslatmayın, et suyunda ıslatırsanız lezzeti artacaktır.
  
Limonu hayatımızın her alanında kullanıyoruz. Bu sefer de etleri yumuşatmak için kullanacağız.

En sert ete bile limon suyu kullandığınızda hem yumuşadığını hem de lezzetlinin artarak daha kısa sürede piştiğini göreceksiniz.
   
Çay demlemeye dair bazı hükümler var; çay ne kadar uzun süre demlenirse tadının o kadar güzel olacağını sanıyoruz.

Bu tamamen yanlış. Çay uzun süre beklediğinde içindeki maddelerin oranları değişerek bayatlamaya geçiyor.
Çayınızın demlenmesi için 10 dk beklemeniz yeterli, lezzetinin daha güzel olduğunu göreceksiniz.

Çarşıdan aldığımız maydanoz, dereotunun hemen sararmaması için, maydanoz ve dereotunu güzelce yıkayın.

Temiz bir peçete yardımıyla iyice kurulayın. Naylon bir saklama kabı içerisine koyup, buzdolabında muhafaza edin.
Uzun bir süre bozulmadan kaldığını göreceksiniz.

Ekmeklerinizin hemen küflenmemesi için, ekmek kabının içine ufak bir kapta tuz koyabilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri