Kanuni Sultan Süleyman döneminde askerlerin sefere çıkmadan önce mutlaka yenmesi tavsiye ettiği, yedikten sonra sağlam bir vücuda sahip olduklarına inandıkları küflü peynirin faydaları saymakla bitmiyor.
Hekimlerin öve öve bitiremediği, vücuda hastalık girmemesi için mutlaka yenilmesi gerektiğini söylediği küflü peynir içeriğindekilerden dolayı adeta şifa dağıtıyor.
BAĞIRSAK SAĞLIĞINDA ETKİLİ
Peynirin içinde bulunan probiyotik bakteriler sayesinde düzenli ve dengeli bir şekilde tüketildiği zaman sindirim sistemi başta olmak üzere bağırsak sağlığının korunması ve dışardan alacağı hasarları en az şekilde atlatması sağlanıyor.
SERBEST RADİKALLERLE SAVAŞIR, MİKROPLARI KIRAR
Mikroplara karşı koruyucu özelliğinin bulunmasından dolayı hastalıklara karşı kalkan görevi gören küflü peynir, serbest radikallerle de savaşarak hastalıkların görülme riskin azaltıyor ve vücudun direncini sağlam tutuyor.
KAS VE KEMİK SAĞLIĞI
Bol miktarda kalsiyum içermesinden dolayı kas ve kemik sağlığının korunmasına yardımcı olmasından dolayı yaşa bağlı olarak görülebilecek olan kemik erimesinin engellenmesine etki eder, kemiklerin her türlü hasardan korunmasını yardımcı olur.
ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE YARDIMCI
İçeriğinde bulunan vitamin ve minerallerden dolayı vücudun direnci korumada önemli etki sağlayan küflü peynirin özellikle küçük yaştaki çocukların tüketmesi halinde ilerleyen yaşlarda vücudun korunması ve gelişmesinde olumlu etkilere sahiptir.
SALGIN HASTALIKLARA KARŞI KORUR
Anti bakteriyel, anti septik ve anti mikrobiyal olmasından dolayı sık sık görülen salgın hastalıklara karşı koruma sağlayarak hastalıkların yayılmasını ve vücuda girdiğinde organların hasar almasını engeller.