İDRAR SÖKTÜRÜCÜ
Kiraz sapları, antienflamasyon ve potasyum kaynağı açısında iyi bir idrar söktürücüdür.
İLTİHAP ÖNLEYİCİ
İltihap önleyici özelliklerinden dolayı böbrek temizliğinde etkili olan kiraz sapı, böbrek taşı ve böbrekten dolayı meydana gelebilecek olan hastalıkları önler.
İLTİHAPALANMALARI AZALTIR
Antienflamsyon ve flavonoidler açısından zengin olan kiraz sapları, gut ve romatizma hastalıklarının neden olduğu şiddetli ağrılara ve iltihaplanmalara karşı etki sağlar.
REGL AĞRILARINI HAFİFLETİR
Regl döneminde şiddetlenen karın ağrısına iyi gelen kiraz sapı, ağrıyı ve şişkinliği azaltmak için ilaç kadar etki sağlar.
KİLO VERMEYİ KOLAYLAŞTIRIR
Kiraz sapında bulunan antioksidanlar, flavonoidler sayesinde kilo vermek isteyenlerin bir numaralı tercihi olacağı kiraz sapları, tüketileceği zaman vücuttaki toksinleri ve ödemleri atarak kilo vermeyi kolaylaştırır.
İDRAR YOLLARI ENFEKSİYONLARINI AZALTIR
Kiraz sapları antiseptik özelliklerinden dolayı idrar yollarında meydana gelen enfeksiyon, şiddetli ağrılar, idrar kaçırma, idrar yaparken yaşanan kanamalar için etki sağlar, ağrıyı hafifletir ve sakinleşmeyi sağlar.
KİRAZ SAPI NASIL KULLANILIR?
ÇAY: Kurutulmuş olan kiraz sapları kaynamakta olan suyun içerisine 20 25 adet olarak atılır. 10 dakika boyunca dinlenmeye bırakılan çay, kaynadıktan sonra tüketmeye hazır hale gelir. Kiraz sapı çayını sabahları açken tüketmek daha da fayda sağlayabilir.
BANYO: Kaynamakta olan suyun içerisine atılacak olan 20 25 adet kiraz sapı kaynatılır. Duş alınacağı zaman vücuduna dökülen su cilt gözenekleri dahil vücutta rahatlama sağlayacaktır. Bacak ve ayak ağrısı bulunan kişiler küvete dolduracağı kiraz sapı suyu ile ayaklarını 5 dakika boyunca dinlendirirse ağrılar hafifleyecektir.
MASKE: Hazırlanan kiraz sapı çayı biraz soğumaya bırakıldıktan sonra temizlenmiş olan cilde pamuk yardımı ile uygulanabilir. Gözeneklerin açılmasını ve sıklaşmasını sağlayacak olan maske hafta 1 2 kere uygulanabilir.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER: Kiraz sapı çayının günde 1 bardaktan fazla tüketilmesi sağlığı olumsuz etkileyebilir. Özellikle karaciğer, tansiyon ve diyabet hastalığı riski bulunan kişilerin tüketmesi kesinlikle tavsiye edilmez.