Sarambula nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünü yemeği Sarambula oldu. Peki hangi gelin çeyrek altını alacak? İşte Sarambula tarifi...
SARAMBULA NASIL YAPILIR?
- 1 su bardağı mısır yarması
- 25 adet hamsi
- 2 adet pırasa
- 2 adet soğan
- Bir tutam nane
- Maydanoz
- 1 demet pazı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
SARAMBULA TARİFİ
Soğan ve pırasayı temizleyin ve incecik kıyın. Bir tencerede tereyağını eritin. Kıydığınız soğan ve pırasayı tereyağında kavurun. Üzerine ufak doğranmış pazıları ekleyin. Nane, tuz, kıyılmış maydanoz ve hamsileri de ilave edip 5-6 dakika kavurun. Mısır yarmasını da ekleyin ve 2 su bardağı su ilave edin. kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.