Sarma Kadayıf için gerekli Malzemeler:
Bir paket taze kadayıf
1.5 su bardağı ceviz içi (isteğe göre arttırılıp azaltılabilir)
Bir su bardağı tereyağı
5-6 çorba kaşığı sıvı yağ
Sarma Kadayıf Şerbeti İçin:
4-5 bardak su
4 çay bardağı şeker
Çok az limon suyu
Sarma Kadayıf HAZIRLANIŞI TARİFİ:
Öncelikle dolapta soğuttuğumuz kadayıfı 7-8 parçaya ayırıyoruz. Her parçayı yuvarlak bir biçimde açıyoruz. İçlerine ceviz içinden bolca serpiştiriyoruz. Başka bir tarafta ise geniş bir tepsiyi sıvı yağ ile yağlıyoruz.
Kadayıflarımızı rulo şeklinde düzgün bir biçimde sarıyoruz. Açılmaması için ise eklenti yerlerini alta getirerek tepsiye tek tek diziyoruz. Tepsiye dizdikten sonra bir tarafta tereyağını, küçük bir tavada eritiyoruz.
Eriyen tereyağını her sarma kadayıfın üzerine eşit şekilde gezdiriyoruz. Şerbeti için ise şeker ile suyu bir kapta iyice karıştırıyoruz, ocağın üzerine kaynaması için bırakıyoruz.
Şerbet kaynarken bir çorba kaşığı kadar tereyağını şerbetin içerisine ilave ediyor ve limon suyunu da ekliyoruz. Bir iki tık kaynadıktan sonra ocaktan alarak fırından yeni çıkmış sarma kadayıflarımızın üzerine güzelce döküyoruz. Kadayıflar şerbeti çekerek yumuşadıktan sonra üzerlerine ceviz içlerini ilave ederek servis ediyoruz. Afiyet olsun!