Bugün sizlerle Sebze Çorbası nasıl hazırlanır, Sebze Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Sebze Çorbası için Malzemeler:
50 gr gravyer peyniri, rendelenmiş 225 gr taze iç barbunya fasulyesi 1 demet maydanoz, kıyılmış 4 çorba kaşığı zeytinyağ 150 gr Bruksel lahanası 7 su bardağı et suyu 1 su bardağı şehriye 1 kg asma kabağı 150 gr ıspanak 100 gr bezelye 2 adet patates 2 adet domates 2 diş sarmısak 1 sap kereviz 1 adet soğan 1 adet havuç karabiber, tuz
Sebze Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Havucu ve soğanı yıkayıp, temizledikten sonra rendeleyin. Brüksel lahanasını ve ıspanağı yıkayıp, temizledikten sonra ince ince doğrayın. Patetesin kabuklarını soyup küp küp minik parçalar halinde doğrayın. Asma kabağının kabuğunu yıkayıp temizleyin, domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve beraberce minik parçalar halinde doğrayın. Et suyunu bir güveç içerisinde ateşe koyun. Et suyu ısındığında ince kıydığınız maydanozun bir kısmını, doğradığınız patates, ıspanak, kabak, Brüksel lahanası, havuç, domates ve soğanı ilave edin. Tuz ve biberini koyduktan sonra çorbayı, sebzeler pişinceye dek kaynatın. Diğer yanda kıyılmış maydanozun artan kısmı ve iki diş sarmısağı bir havanda iyice dövün ve buna dört - beş çorba kaşığı zeytinyağ katın. Çorbayı ateşten almadan yaklaşık on beş dakika önce içine şehriyeyi atın. Çorbayı ateşten aldığınızda zeytinyağlı sarmısaklı maydanoz karışımını ilave edin, bir iki karıştırıp servis yapın.
Sebze Çorbası 2.tarif
Sebze Çorbası için Malzemeler:
½ bardak zeytinyağı 9 bardak ılık su ¾ bardak kuskus 1 adet kabak 2 adet patates 2 adet havuç 2 adet pırasa 1 adet kereviz ½ soğan 3diş sarımsak karabiber tuz
Sebze Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Tüm sebzeleri küp küp doğrayarak hazır edin. Soğan ve sarımsağı ince kıyın. bütün sebzeleri düzgünce derin bir tencere içine yerleştirin ve üstlerine kuskusu koyun. Yağı gezdirin, suyunu ve tuzunu ayarlayarak kapağını kapatın. Su kaynayana kadar harlı ateşte kaynayınca kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Sebze Çorbası 3.tarif
Sebze Çorbası için Malzemeler:
½ bardak şehriye 1 adet soğan 1 adet patates 2 adet havuç 2 adet sivribiber ½ demet maydanoz 2 kaşık margarin Tuz, kırmızıbiber
Sebze Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Soğan, patates ve havucu rendeleyin. Maydanoz ve biberleri kıyın. Hepsini bir tencere içine alın, suyunu ve tuzunu ayarlayarak kaynatın. Kıvamı gelince erimiş ve kırmızıbiber serperek servis edin.
Sebze Çorbası 4.tarif
Sebze Çorbası için Malzemeler:
5 bardak et suyu 2 adet kabak 300 gr fasulye 300 gr iç bezelye 1 adet patates 2 adet havuç 1 kaşık un 1 adet soğan 1 adet yumurta 3 kaşık süt sıvıyağ tuz
Sebze Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Sebzeleri doğrayın, et suyunu hazırlayın. Doğradığınız sebzeleri haşlayarak sularını süzün. Hazırladığınız et suyunun içine bütün sebzeleri ilave ederek kısık ateşte kaynamaya bırakın. Ayrı bir tavada yağ kızdırıp unu kavurun. Rengi dönünce bir miktar et suyu karıştırarak kaynatın. Yumurtanın sarısı ile de sütü çırpın. Bu arada sebzeler yumuşamışsa önce unlu sosu yedirin ardından sütlü karışımı ilave ederek bir taşım daha kaynatın. Servise hazırdır.
Sebze çorbası 5. tafif
Sebze çorbası için Malzemeler:
1 adet havuç, 1demet pazı, 1demet maydanoz, 1 adet kereviz, ½ domates, 1 adet kırmızı biber, 1 kaşık un, et suyu
Sebze çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Tencereye yağ, su ve bulyonu koyup kaynatınız. Sebzeleri ince ince doğrayınız. Kerevizden bir miktar rende yapınız ve tencereye katınız. Unu az miktar suyla incelterek yemeğe ilave ediniz. Servis ederken baharat kullanabilirsiniz.
Sebze çorbası 6. tarif
Sebze Çorbası için Malzemeler:
1 adet kereviz (yapraklarıyla) 1 adet domates 1 adet patates 4-5 yaprak ıspanak ½ su bardağı sıvıyağ 1 baş soğan 1 adet kabak
Sebze Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
İki litre su kaynatılır. MALZEMESİ : güzelce yıkanıp, iyice temizlendikten sonra iri iri doğranarak kaynamakta olan suya atılır. Harlı ateşte yaklaşık yarım saat piştikten sonra üzerine yağ ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Ilındıktan sonra mikser yardımı ile pütürsüz hale getirilir. Not: Çorbanızı daha koyu bir kıvamda arzu ederseniz, içine bir avuç mercimek yada bir avuç şehriye atabilirsiniz. Tuz miktarı arzuya göre ilave edilir.
Sebze Çorbası 7.tarif
Sebze Çorbası ( ıspanaklı ) için Malzemeler:
2 litre su Yarım kilo ıspanak 2 havuç 1 adet kereviz 1 avuç şehriye 1 çay bardağı sıvıyağ 1 adet patates 1 adet soğan Az tuz 1 limon
Sebze Çorbası ( ıspanaklı ) Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Kaynamakta olan suya bütün malzeme yıkanmış, ayıklanmış ve doğranmış olarak atılır. Sebzeler yumuşayınca ılınmaya bırakılır. Bir el mixeri yardımıyla bütün malzeme çekilir. Daha sonra yağ ilave edilir. Ateşin altı açılır. Kaynamaya başlayınca 1 avuç tel şehriye atılır. 4-5 dakika da bu şekilde pişirilir. Piştikten sonra limon suyu ilave edilir. Not: Et suyu sağlık açısından yağlı ve kolesterol artırıcı özelliğe sahip olduğu için çorbalarımızda et suyu kullanılmamaktadır. Arzuya göre et suyu ve tavuk suyu ilave edilebilir.
Sebze Çorbası 8.tarif
Sebze Çorbası (mısırlı) için Malzemeler:
2 orta boy havuç 2 adet kereviz 1 yemek kaşığı margarin 1 kahve fincanı pirinç 1 su bardağı dondurulmuş mısır 1 kutu çiğ krema (cream fresh)
Sebze Çorbası (mısırlı) Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Havuç ve kerevizler yıkanıp ayıklandıktan sonra ufak ufak doğranır. Kaynamakta olan 2 litre suya önce pirinç sonra havuç ve mısır; pişmesine yakın ince doğranmış kereviz yaprakarı atılır. Çorba ılındıktan sonra 1 kutu krema yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. 1 taşım daha kaynatılır. Arzu edildiği kadar tuz ve karabiber ilave edilir.