Sebzeli Mercimek Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Sebzeli Mercimek Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Sebzeli Mercimek Çorbası nasıl hazırlanır, Sebzeli Mercimek Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Sebzeli Mercimek Çorbası için Malzemeler:

1 çorba kaşığı pirinç 1  bardak kırmızı mercimek 3 çorba kaşığı margarin 1 büyük patates 1 orta boy havuç 3 dilim ekmek 4 yeşil biber 3 küçük soğan 10  bardak su tuz, karabiber

Sebzeli Mercimek Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Ayıklanmış, yıkanmış mercimeği, yağı ve kabukları soyulmuş bütün soğanları, kaynamakta olan et suyuna katıp, karıştırın. Bu arada havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın, yeşil biberi ince ince kıyın ve mercimek biraz pişene kadar bekleyin . Kesinlikle tencerenin kapağını kapatmayın ve arada bir biriken köpükleri alın. Tuzunu, kırmızı biberini ekleyip, önce havucu, daha sonra patatesi, pirinci ve yeşil biberleri katın. Ezilip dağılmamaları için özen gösterin. Çorbanız piştiğinde, arzu ederseniz yağda kızarmış küçük ekmeklerle süsleyebilirsiniz

Sebzeli Mercimek Çorbası 2. tarif
Sebzeli Mercimek Çorbası için Malzemeler:

1 bardak kırmızı mercimek, 2 adet soğan, 1 adet patates, 1 adet havuç, 3 adet yeşil biber, 3dilim ekmek, 75 gr margarin, 1 kaşık pirinç, 2lt su, tuz

Sebzeli Mercimek Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Mercimeği yıkayıp ıslatın. Suyu kaynatın.(dilerseniz et suyu da kullanabilirsiniz) Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Bir tencere içinde margarini eritin ve soğanı kavurun. Şişen mercimeği süzüp tencereye aktarın, suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Bu süre de üzerinde oluşan köpüğü ayırın. Ardından havuç, patates, biber ve yıkadığınız pirinci de ekleyin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar kaynatmaya devam edin. Tuzunu ayarlayın. Ekmek dilimlerini daha küçük parçalara ayırın, az yağda kızartın. Servise sunarken çorbanızı bu ekmek lokmalarıyla süsleyin.

Yemek Tarifleri Haberleri