Sebzeli tavuk kapama nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Sebzeli tavuk kapama

Fatih Ürek'in hafta içi her gün sunduğu Gelinim Mutfakta programı her hafta farklı bir yarışmacıyla gündeme geliyor. Birbirleriyle yarışan gelinlerin bugünkü menüsü Sebzeli tavuk kapama. Sebzeli tavuk kapama nasıl yapılır? Malzemeleri neler? haberimizde...

Kanal D'nin sevilen gündüz kuşağı programı olan Gelinim Mutfakta da hafta boyunca yarışan 4 gelin yaptıkları yemeklerle birinci olmaya çalışıyor. Gelinlerin bugünkü menüsü ise Sebzeli tavuk kapama oldu. İşte Sebzeli tavuk kapama yemeğinin malzemeleri ve yapılış tarifi.

SEBZELİ TAVUK KAPAMA

  • 4 adet tavuk baget
  • tane karabiber
  • 1 adet kuru soğan

Pilavı için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 3 adet kibrit çöpü gibi doğranmış havuç
  • 1 cay kaşığı yeni bahar
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • tuz

SEBZELİ TAVUK KAPAMA NASIL YAPILIR?

Tavuk bagetleri bir tencereye koyun. Soğanın kabuklarını soyun ve bütün olarak atın. Su ekleyip güzelce haşlayın. Teflon tencerede yağı eritin. soğanı ve havucu soteleyin.

Pirinci yıkayıp, iyice süzün ve ekleyin. Bir dakika kadar daha kavurup, tuz, karabiber ve yeni baharı atın. Pirinci karışımı geniş bir borcam tepsiye dökün.

Aralarına haşlanmış tavukları dizin. Tavuk suyunu da dökün. Pirincin kurumaması için üzerini yağlı kağıt yada folyoyla kapatın. suyunu çekmeye yakın açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun

Yemek Tarifleri Haberleri