Sebzeli ve Kremalı Tortellini tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Sebzeli ve Kremalı Tortellini nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli ve Kremalı Tortellini Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Sebzeli ve Kremalı Tortellini nasıl hazırlanır, Sebzeli ve Kremalı Tortellini yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


SEBZELI VE KREMALI TORTELLİNİ için Malzemeler:


1  paket peynirli tortellini 250 gr 2 havuç 2 kırmızı biber 1 konserve mısır 1 konserve soya filizi 250 gr mantar 1 kabak 4 dilim hellim peyniri 1  paket krema cherry domates


SEBZELI VE KREMALI TORTELLİNİ Yemek Tarifi Hazırlanışı:


havuç, kırmızı biber ve kabak jülyen şeklinde doğranır.. önce havuç ve kabak teflon tavada az zeytinyağıyla kavrulur, sonra kırmızı biberler eklenir ve biraz daha kavrulur.. ince ince doğranmış mantarlar eklenir ve mantarlar suyunu çekene kadar biraz daha kavrulur.. soya filizi, mısır ve krema eklenir, kısık ateşte birkaç dakika daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır.. diğer tarafta tortellini makarnalar sıcak suda 10 dakika haşlanıp süzülür.. tencereye önce tortelliniler konur ve üzerine hazırladığımız karışım dökülür ve kısık ateşte sosla makarna iyice karışana kadar biraz karıştırılır.. servis için tabağa aldığımız makarnaların üzeri yağsız tavada kızarttığımız hellim peynirleri ve cherry domateslerle süslenir..

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

Yemek Tarifleri Haberleri