Şehit Sorgulama Ekranına Neden Girilemiyor| Ne Zaman Açılacak

Ailesinden hangi bireyin hangi savaşta şehit düştüğünü öğrenmek isteyenler Milli Savunma Bakanlığı'nın sitesinde girmek için birbiriyle yarıştı. Fakat yoğun talep yüzünden site şu an erişilemez durumda. Ne zaman açılacak? Detaylar haberimizde...

E-Devlet'in efsanevi uygulaması soyağacından sonra gözler Milli Savunma Bakanlığı'nın Şehit Sorgulama ekranına çevrildi. Dedesinin dedesinin dedesinin ismini öğrenenler Şehit Sorgulama ekranından şehit olup olmadığının yanı sıra hangi savaşta şehit olduğuna kadar bilgileri öğrenebiliyordu. Uygulama Birinci Dünya Savaşı'ndan Kore Savaşı'na kadar geçmişteki birçok savaşta şehit düşenleri gösterebiliyordu.

Aşırı yoğun talep nedeniyle E-Devlet gibi Milli Savunma Bakanlığı Şehit Sorgulama uygulaması da erişilemez durumda. Saat 12:00 sularında yoğunluktan dolayı Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi adresi uzun yüklemelerin ardından güçlükle açılırken tam anlamıyla çalışamıyor. Vatandaşlar soy bilgilerini almalarının ardından aile büyüklerinin şehitlik bilgilerini de öğrenmek isteyince Milli Savunma Bakanlığının mevcut hizmeti de çökme noktasına geldi ve site şu saatlerde tamamen kilitlenmiş durumda. Ne zaman güncellenip erişime açılacağı konusunda ise henüz bir bilgi yok.

ŞEHİT SORGULAMA NEDİR NASIL YAPILIR?

E-Devlet'te hizmete giren soyağacı sorgulama işlemine vatandaşlar yoğun talep göstermişti. Uygulama hizmete girdikten sonra kilitlenmiş, sistem yenilenerek yeniden hizmete sokulmuştu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise 2008'de “Şehit Tespit Projesi” kapsamında Osmanlı’nın yıkılış dönemi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda yaşanan savaşlarda şehit olanların kaydını internete taşımıştı.

E-Devletten soyağacına bakarak büyüklerinin ismini öğrenen vatandaşlar, ailelerinden şehit düşen olup olmadığını, varsa hangi savaşta şehit düştüklerini öğrenmek için MSB'nin sitesinde yer alan 'Şehit Listesi'ne giriyor.

ŞEHİT SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ


Sistemde 1853 Kırım Savaşı, 1877-1878 Osmanlı- Rus Savaşı, 1897 Osmanlı-Yunan Savaşı, 1911 Trablusgarp savaşı, 1912-1913 Balkan Savaşı, 1914-1918 Birinci Dünya Savaşı, 1919-1922 İstiklal Savaşı, 1950-1953 Kore Savaşı ve 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düşenlerin kimlik bilgileri yer alıyor.

E-Devlet'ten aile büyüklerinin ismini öğrenenler, MSB'nin sitesinden de isimleri aramaya başladı. Bazı sosyal medya kullanıcıları dedelerinin şehit bilgilerine ulaşıp, paylaşırken, bazı kullanıcılar ise çoğu şehit bilgisinin sisteme eklenemediğini ileri sürdü.

Gündem Haberleri