Bugün sizlerle Şehriye Çorbası nasıl hazırlanır, Şehriye Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Şehriye Çorbası için Malzemeler:
1çay bardağı şehriye 2 kaşık sıvıyağ 1 çay kaşığı salça 1 adet limon 4 bardak et suyu maydanoz tuz
Şehriye Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bir tencerede yağı kızdırın ve salçayı karıştırın; üzerine et suyu dökerek şehriyeyi ekleyip 15 dk kaynatın. Kıyılmış maydanozu serpip servise sunun.
Şehriye Çorbası 2. tarif
Şehriye Çorbası için Malzemeler:
Su Tuz 1/2 yağ 1 bardak tel şehriye 1 kaşık salça
Şehriye Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Tencerede yağı eritip salçayı ilave ederek kavurun. Ardından suyu ilave edin.Tuzu koyun.Tel şehriyeleri ilave ettikten sonra pişinceye kadar bekleyin.
Şehriye Çorbası 3. tarif
Şehriye Çorbası için Malzemeler:
2 adet yeşil biber 1 adet soğan 2 kaşık un 4 kaşık tel şehriye 1 kaşık tereyağı 1 kaşık domates salçası 1 kaşık biber salçası 1 bardak et suyu su tuz
Şehriye Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Tencerede yağı kızdırın. Soğan ve biberleri ince ince kıyıp kızgın yağda kavurun. Ocağı kısıp üzerine unu ekleyip 1-2 çevirin. En son domates salçası ve biber salçasını buraya karıştırın. Ardından tel şehriyeyi ve et suyu ekleyin. Alabildiğince de normal su dökün, tuzunu ayarladıktan sonra da orta ateşte kaynamaya bırakın.