Şehriyeli Et Kavurma malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Şehriyeli Et Kavurma nasıl yapılır? İşte tarifi..
Şehriyeli Et Kavurma Malzemeleri
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı et suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 400 gr. kuşbaşı dana eti
- 1 adet soğan
- 1 adet dolmalık biber
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 2 domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 bardak sıcak su
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz-karabiber
Şehriyeli Et Kavurma Nasıl Yapılır?
- Soğanı piyazlık doğrayın. Biberleri ve domatesleri küp küp kesin.
- Teflon bir tencerede kuşbaşı etleri suyunu salıp çekene kadar kavurun. Sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip et yumuşayana dek pişirin. Gerekirse su ilave edebilirsiniz.
- Etler pişerken zeytinyağını ayrı bir tencerede kızdırın. Arpa şehriyeyi atıp rengi dönene kadar kavurun. Et suyunu, tuz ve karabiberini ilave edip kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
- Etler yumuşayıp suyunu çekince tereyağı, soğan ve biberleri ekleyip kavurun. Daha sonra domates, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip biraz daha çevirin. 1/2 bardak sıcak su ilave edin. 5 dakika pişirip ocaktan alın.
- Demlenen arpa şehriyeyi bir fırın kabına alın. Üzerine etli karışımı suyuyla birlikte yayın. Kabın üzerini aliminyum folyo ile kapatın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-30 dakika pişirin.