Şehriyeli Tavuk Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Şehriyeli Tavuk Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Şehriyeli Tavuk Çorbası nasıl hazırlanır, Şehriyeli Tavuk Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Şehriyeli Tavuk Çorbası için Malzemeler:

1.5  çay kaşığı karabiber 1.5 çorba kaşığı tel şehriye Yarım tavuk 1 küçük domates (kabuğu soyulup ufak kare doğranmış) 1.5 litre su 1/4 demet Maydanoz 1/4 çorba kaşığı limon suyu 2 küçük kuru soğan, soyulmuş Yeterince tuz 5 kişilik

Şehriyeli Tavuk Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Tavuğu, soğanları ve suyu bir tencereye koyup kayanatın. Üzerine gelen köpüğü kevgir ile alın ve ağır ateşte pişirin. Pişen tavuğu soğuk suya çıkarın ve soğuk su ile doldurulmuş bir kap içine koyun, sudan çıkartıp derisini ve kemiklerini ayırıp etlerini lime lime doğrayın. Tavuk suyunu süzün, içine domates koyup 5 dakika kadar kaynatın. Şehriyesini, tavuğunu ve tuzunu koyup 5 dakika kaynatıp lezzetini kontrol edin. Servis yaparken üzerine maydanoz koyabilirsiniz.

Şehriyeli Tavuk Çorbası 2. tarif
Şehriyeli Tavuk Çorbası için Malzemeler:

Bütün tavuğun tavuk budu yada göğsü 1/2 su bardaği tel sehriye 1 orta boy rendelenmiş havuç 3 diş ince dilimlenmiş sarımsak, 2 tatlı kaşığı tuz 1  çay kaşığı karabiber Sos: 1  adet çırpılmış yumurta, 2 yemek kaşığı limon suyu

Şehriyeli Tavuk Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Tavuğu ve 6-8  bardak suyu tencereye koyun. 1 tatli kaşığı tuzu ekleyip pisene dek kaynatin. Tavuğu tencereden çıkartarak soğutun ve daha sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Tencerede kalan tavuk suyuna sarımsak , havuç ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ederek ve orta ateşte pişirin. Tavuk suyu kaynamaya başlayınca tavuk parçalarını ve şehriyeyi ekleyerek ve 0 dakika pişitir. Daha sonra 15 dakika kadar soğumasını bekleyin. Limon suyu ve çırpılmış yumurtayı ilk önce birbiri ile karıştırın daha sonra yavaşça tencereye ilave ederek çorba ile karıştırın. Son olarak karabiberi serpin ve sıcak servis yapin.

Yemek Tarifleri Haberleri