Bu besinler insan sağlığını tehdit ediyor çünkü sigara kadar zararlı ve kanser gibi ciddi hastalıklara neden olabilir.
New York Post, işlenmiş et, rafine karbonhidratlar ve hidrojene yağlar arasında sağlık açısından en tehlikeli gıdaların olduğunu belirtti.
İŞLENMEMİŞ ET
Sucuk, pastırma ve sosis gibi işlenmiş etler, raf ömrünü uzatmak için çeşitli kimyasallar kullanılarak hazırlanır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bu tür işlenmiş etleri "1. grup kanserojen" olarak sınıflandırıyor, bu da onların kansere neden olabileceği anlamına gelir. Özellikle sosis ve şarküteri ürünleri ile koroner arter hastalığı arasında bir bağlantı bulunmuştur.
RAFİNE KARBONHİDRATLAR
Beyaz ekmek, makarna ve pizza gibi rafine karbonhidratlar iltihaplanmaya neden olabilir. Uzmanlar, bu tür besinlerin yüksek şeker içeriği nedeniyle obeziteye katkıda bulunduğunu söylüyor.
Beslenme alışkanlıkları, birçok önemli sağlık sorununa neden olabilir. Kalp damar hastalıkları riskini artırırken, kilo almaya ve tip 2 diyabet geliştirmeye neden olabilir. Ayrıca beyin işlevlerini bozarak depresyon riskini artırır ve beyin gelişimini etkiler.
Uzmanlar, işlenmiş gıdalardan ve zararlı yağlardan kaçınmanın önemini vurgularken, daha doğal ve dengeli bir beslenme programına odaklanmanın gerekli olduğunu söylüyor.
Araştırmalara göre, paketlenmiş gıdalarda ve fast food ürünlerinde sıklıkla bulunan hidrojene yağlar, kalp hastalıkları ve ölüm oranlarını artırıyor. Beslenme uzmanları, özellikle fıstık ezmesi gibi bazı popüler ürünlerde bulunan bu yağlardan kaçınmanızı tavsiye ediyor.